Lukáš Zavacký Basketbal Basketbal

Malé finále východu proti západu Slovenska je na konci: Košickí basketbalisti si v derby počínali TAKTO!

V súboji o tretie miesto sa v malom finále stretli basketbalisti bratislavského Interu a košického KB. Séria hraná na dva úspešné zápasy už pozná svojho víťaza.

Ilustračný obrázok k článku Malé finále východu proti západu Slovenska je na konci: Košickí basketbalisti si v derby počínali TAKTO!
Zdroj: TASR

Košičania vstúpili do aktuálneho ročníka ako nováčik pomerne dobre a väčšinu času sa držali v strede, resp. vo vrchnej časti tabuľky. Po základnej časti sa umiestnili na piatej priečke. Vo štvrťfinále si poradili s Levičanmi, no následne ich z boja o titul vyradili Prievidžania.

O tretie miesto sa tak stretli s celkom z hlavného mesta Slovenska, s ktorým dvakrát ťahali len za kratší koniec a napokon skončili štvrtí. Prehrali najskôr 79:90 a následne 82:92.

„Škoda, vypracovali sme si slušný náskok, ale Inter potvrdil svoju kvalitu. Skórovať tam dokáže každý hráč od Rančíka až po posledného striedajúceho. Inkasovať doma vyše deväťdesiat bodov je veľa, ale ukázali sme, že kožu nepredáme zadarmo. Neudržali sme náskok a sezóna sa pre nás bohužiaľ skončila,“ skonštatoval po záverečnom stretnutí pivot Michal Baťka, ktorý si v ňom zapísal do osobných štatistík 28 bodov.

„Túžili sme po medaile, pretože každý chce končiť sezónu víťazstvom. Poskladali sme celkom dobré mužstvo a dokázali sme vyradiť naozaj kvalitné Levice. Verím, že základ nášho tímu ostane pohromade a o rok skúsime zabojovať o lepšiu než zemiakovú medailu,“ pokračoval.

Dôvody neúspechu s Bratislavčanmi uviedol lodivod košických basketbalistov, Dražen Brajkovič. „Odohrali sme dobrý zápas a chlapcom za celú sezónu ďakujem. Mali sme to rozohrané nádejne, ale v závere sa asi prejavila strata síl zo série proti Prievidzi. V nej sme bojovali o finále a dali sme do toho všetko. Inter mal viac času na oddych, ale musíme uznať jeho kvalitu a súperovi blahoželám k bronzu.“

Tréner zároveň priznal, že semifinálový cieľ s mužstvom splnil, no o rok s ním chce postúpiť do finále. Nechajme sa teda prekvapiť!

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/kbkosice.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM