Krimi

Malí lupiči: Dôchodkyňu prepadli dve deti, košická polícia trestné stíhanie zastavila

Polícia zastavila trestné stíhanie v prípade, v ktorom dôchodkyňu lúpežne prepadli dve deti.

Ilustračný obrázok k článku Malí lupiči: Dôchodkyňu prepadli dve deti, košická polícia trestné stíhanie zastavila
Zdroj: Pixabay.com

Dôvodom je neprípustnosť vzhľadom na vek páchateľov, keďže ešte nie sú trestne zodpovedné. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, k zločinu lúpeže spáchaného vo forme spolupáchateľstva došlo 13. januára večer na parkovisku pred jedným z hotelov košickej mestskej časti Západ.

„Dve deti vo veku 12 a 13 rokov lúpežne prepadli 65-ročnú dôchodkyňu. Svoju obeť si vopred vytipovali, sledovali ju a dohodli sa, že jej niečo ukradnú. Staršie z detí, 13-ročný chlapec, chytil do ruky kabelku, ktorú mala dôchodkyňa prevesenú cez plece a zavesil sa na ňu. Dôchodkyňa však kabelku uchopila pevnejšie aj druhou rukou,“ vysvetlila s tým, že po krátkom zápase sa dôchodkyni podarilo kabelku uchrániť a ujsť na recepciu hotela, odkiaľ privolala políciu a počkala na jej príchod.

„Dvanásťročné dievča na mieste činu po celý čas sledovalo situáciu,“ dodala Mésarová.

Polícia obe deti zadržala na úteku, bezprostredne po lúpežnom prepadnutí. Ako povedala, k činu sa priznali a svoje konanie oľutovali. Po vykonaní potrebných úkonov boli zo zadržania prepustené na slobodu. Dôchodkyni v tomto prípade nevznikla žiadna škoda a nedošlo ani k zraneniu osôb.

„Ďalší postup polície bude smerovať vo vzťahu k rodičom maloletých osôb a skúmaniu ich trestnoprávnej zodpovednosti za spáchanie trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže,“ uzavrela s tým, že vyšetrovateľ PZ zároveň spracuje podnet prokurátorovi na podanie návrhu na súd k ústavnej výchove maloletých osôb v občiansko-právnom konaní.

Ilustračné foto, pixabay.com

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM