Eva Mikulová Správy

Marec - mesiac knihy bude v knižniciach v kraji bohatý na rôzne akcie

Počas Týždňa slovenských knižníc môžu čitatelia v regionálnych knižniciach v Košickom kraji využiť zľavnené zápisné či zápisné úplne zdarma.

Ilustračný obrázok k článku Marec - mesiac knihy bude v knižniciach v kraji bohatý na rôzne akcie
8
Galéria
Zdroj: TASR

V tomto roku pripravili knižnice, ktorých zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj, počas mesiaca marec pre verejnosť takmer 70 aktivít.

K celoslovenskému podujatiu Týždeň slovenských knižníc, ktorý sa koná od 2. do 8. marca, sa prihlásili pod spoločným názvom Košická župa žije knihou – Týždeň knižníc v Košickom samosprávnom kraji.

Regionálni autori

Tento ročník je zameraný na zviditeľnenie a podporu regionálnych autorov. Súčasťou podujatí sú autorské čítania, besedy so zaujímavým osobnosťami, literárne súťaže, biblioterapie, tvorivé dielne, odborné prednášky, výstavy či zážitkové čítania.

„V roku 2019 župné knižnice pripravili pre svojich čitateľov viac ako 2 000 aktivít, čo pomohlo dosiahnuť návštevnosť viac ako 390 000 ľudí, čo je o 38 200 návštev­níkov viac ako v roku 2018. Stúpol aj počet registrovaných čitateľov a to z 25 300 na 28 800. Župné knižnice ponúkajú svojim čitateľom nielen bohatý knižničný fond s viac ako 600 000 knižničnými jednotkami, ale aj množstvo zaujímavých podujatí. Teší nás, že v súčasnej digitálnej dobe záujem o čítanie v našom kraji neklesá, o čom svedčí aj každoročný nárast návštevníkov,“ uviedol Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kra­ja.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM