Samospráva

Marek Kažimír chce po štyroch rokoch opäť zabojovať o post starostu Krásnej: Aká je jeho vízia?

O funkciu starostu v košickej Mestskej časti Krásna sa bude po prestávke trvajúcej jedno volebné obdobie opäť uchádzať nezávislý kandidát 43-ročný policajt Marek Kažimír. Starostom Krásnej už bol v rokoch 2002 až 2010. Potom neúspešne kandidoval na post primátora Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Marek Kažimír chce po štyroch rokoch opäť zabojovať o post starostu Krásnej: Aká je jeho vízia?
Zdroj: TASR

Ako dnes informoval na tlačovej konferencii, po štyroch rokoch sa po rozhovoroch s obyvateľmi v Mestskej časti (MČ) rozhodol znovu uchádzať o ich dôveru. Zároveň predstavil ďalších piatich nezávislých kandidátov na funkciu poslancov Miestneho zastupiteľstva (MZ). „Na primátora mesta Košice teraz kandidovať nebudem,“ vyhlásil Kažimír.

Problém dopravy

Dodal, že pred štyrmi rokmi považoval za férové nekandidovať v jeho mestskej časti na starostu, keďže sa uchádzal u voličov o inú funkciu. „Bol som vo funkcii starostu osem rokov, ale myslím si, že mám jasnú víziu a mám čo ponúknuť ľuďom,“ doplnil.

Kažimíra najviac trápi problém dopravy a výstavba komunikácie R2, ktorá by odľahčila tranzitnú dopravu, a tým aj prístup do Krásnej. „V našej MČ by sa potom mali smerom do mesta vytvoriť dva jazdné pruhy,“ povedal s tým, že potrebné 2 milióny eur by sa mali nájsť v rozpočte vlády SR.

Bytová výstavba i zariadenie pre seniorov

V rámci územného rozvoja sa chce zamerať na individuálnu bytovú výstavbu, kde očakáva najkrajšiu košickú štvrť. „Dokončiť chceme aj námestie pred kaštieľom a tam vytvoriť oddychovú zónu pre našich obyvateľov,“ spresnil Kažimír. Doplnil, že v Krásnej chýba zariadenie pre seniorov a v jeho volebnom programe je vybudovanie denného stacionáru v spolupráci s mestom Košice.

Problémom podľa Kažimíra je odvodnenie Krásnej, ktorá v minulosti trpela povodňami. „Vieme to riešiť kanalizačnými vpustami pod chodníkmi a odvedením vody do Hornádu a Torysy,“ vyhlásil a dodal, že slobodne ponúka ľuďom svoju víziu, aj keď po prestávke. „Ak ich presvedčím, budem rád. Ak nie, bude to ich slobodné rozhodnutie,“ dodal na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM