Adam Stečák Šport

Martin Koči vyhral Rally Košice a získal aj celkové prvenstvo, FOTO

45. ročník Rally Košice priniesol napínavý súboj o majstra Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Martin Koči vyhral Rally Košice a získal aj celkové prvenstvo, FOTO
18
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Po sobotňajších rýchlostných skúškach bolo jasné, že rozhodovať o majstrovi Slovenska bude až druhá etapa pretekov. Po prvom dni sa na prvom mieste umiestnila posádka Grzyb-Wróbel. Na druhom mieste sa po prvom dni umiestnila posádka Koči-Mozner. Tretie miesto obsadila posádka Odložilík-Tureček. Všetky tri posádky jazdia na Škoda Fabia R5.

Druhý deň pretekov priniesol divákom taktiež dávku napätia. Na konci dňa sa po všetkých 11 rýchlostných skúškach umiestnila na prvom mieste posádka Koči-Mozner s časom 1:16:53,9 a stali sa tak víťazmi Rally Košice.

Slovenský automobilový pretekár Martin Koči triumfoval spoločne so spolujazdcom Radovanom Moznerom na Rely Košice, vďaka čomu sa zároveň stal aj majstrom Slovenska.

V záverečnom podujatí sezóny zmazali manko na Poliaka Grzegorza Grzyba a na domácom podujatí oslavovali aj celkové prvenstvo.

Koči mali ideálny štart do pretekov a po 4. rýchlostnej skúške mal pred Grzybom náskok 14 sekúnd. Potom však dostala jeho Škoda Fabia R5 defekt a prvú etapu napokon vyhral Grzyb so 6-sekundovým náskokom na Kočiho.

Do druhej však slovenská posádka tímu Styllex vstúpila suverénne, rýchlo si vytvorila náskok a napokon triumfovala na košickej rely a aj v celkovom poradí. „Mám z toho veľkú radosť. Po celý rok to boli krásne súboje, tak to má byť,“ poznamenal Koči, ktorý zároveň skompletizoval zlatý hetrik na košickej rely.

Na druhom mieste sa umiestnili Grzyb-Wróbel s časom 1:17:01,9. Tretie miesto obsadili Odložilk-Tureček s časom 1:18:39,8.

Absolútnym víťazom Rally Košice a Majstrom Slovenska sa stala posádka Koči-Mozner.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto návrat: Rally Košice
18
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM