Monika Földešiová Tlačové správy

Martinus.sk cez Knihobežník prináša Príbehy vo vlaku: Čakajú vás desiatky kníh a stretnutia so spisovateľmi

Čo najradšej robíte vo vlaku? Sledujete film, pozeráte z okna či driemete, alebo sa radi začítate do dobrej knihy? Ak si vo vlaku viete nájsť čas pre seba a vychutnať si tie najlepšie príbehy, v marci na vás čaká skutočne zaujímavý projekt!

Ilustračný obrázok k článku Martinus.sk cez Knihobežník prináša Príbehy vo vlaku: Čakajú vás desiatky kníh a stretnutia so spisovateľmi
Zdroj: Dnes24.sk

(PR) – Pre cestujúcich vo vlaku IC Martinus.sk, ale aj v jeho dvojčati v opačnom smere, IC Kriváň, pripravilo kníhkupectvo Martinus.sk kopu kníh a k tomu jedinečnú možnosť vypočuť si príbehy od štyroch slovenských autorov priamo z vlakových reproduktorov. To ale nie je všetko: s autormi sa dokonca môžete stretnúť aj osobne v reštauračnom voz­ni.

Vo vlaku nájdete zaujímavé knižné tituly, ktoré tam budú postupne pribúdať. To všetko pod hlavičkou projektu Knihobežník, ktorý je otvorenou knižnicou pre všetkých ľudí.

Ako to funguje?

Táto akcia štartuje v piatok 7. marca, kedy ráno pred odchodom IC Martinus.sk pribudne do stojanov prvá várka kníh. Vybranú knihu si môžete pokojne so sebou zobrať aj do svojej cieľovej stanice. Nezabudnite ju však potom na www.knihobeznik.sk prihlásiť ako “čítanú“ a keď ju prečítate, niekde ju ukryte, aby z nej mohli mať radosť aj ďalší ľudia. Miesto, kde ste knihu odložili, potom presne popíšte na stránke! Samozrejme môžete pridávať aj vlastné knihy, ako to už pre radosť robia tisíce Slovákov. Prineste knihy aj do IC Martinus.sk a rozširujte vlakovú knižnicu. Takto knihy budú cestovať po celom Slovensku a ich príbeh nepíše len autor, ale aj vy!

Káva so spisovateľom vo vlaku? Stretneme sa v reštauračnom voz­ni

V mesiaci knihy vám predstavíme tvorbu štyroch slovenských autorov. Po jednotlivých zastávkach v IC Martinus.sk aj v IC Kriváň si vo vybrané dni budete môcť vypočuť úryvky z ich vlastných kníh.

A pozor – keď budete pozorne počúvať vlakové hlásenia, s autorom či autorkou sa môžete dokonca stretnúť aj osobne a získať napríklad ich autogram v reštauračnom vozni na vybraných úsekoch trate Bratislava – Košice a späť.

Ktorých spisovateľov môžete stretnúť?

7.3. Branislav Jobus
14.3. Zuzana Golianová
21.3. Roman Brat
28.3. Pavol Boroš

Počúvajte pozorne vlakové hlásenia, staňte sa knihobežníkom a zažite Príbehy vo vlaku!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM