Lukáš Zavacký Rôzne

Marwan (23) z Východniara roka s netradičnými koreňmi: Má rád inteligentné baby, FOTO

Do finále súťaže Východniar roka 2016 sa dostalo mnoho zaujímavých mladých mužov. Jedným z nich je Marwan Said. Spoznať ho môžete nielen v našom rozhovore, ale aj vďaka fotografiám v našej galérii.

Ilustračný obrázok k článku Marwan (23) z Východniara roka s netradičnými koreňmi: Má rád inteligentné baby, FOTO
Zdroj: archív Marwana Saida

Spomedzi finalistov je 23-ročný Košičan niečím výnimočný, čo možno badať už z jeho mena a priezviska. Jeho otec je Sýrčan, no do našej krajiny prišiel študovať a nakoniec tu ostal. „Narodil som sa tu na Slovensku a milujem tuto krajinu, no cítim, že mi v žilách koluje aj arabská krv,“ priznal Marwan Said, ktorý nám však toho o sebe povedal oveľa viac.

Prečo ste sa do súťaže Východniar roka 2016 prihlásili?

Beriem to tak, že je to niečo nové, môžem spoznať ďalších ľudí, taktiež získať nové možnosti. Boli sme napríklad vo fitku s pani Mariettou Žigalovou, máme mať nejaké fotenie, takže určite to bude ešte zaujímavé.

Hodnotíte teda stretnutie na prvom sústredení s touto významnou športovkyňou pozitívne?

Veľmi pozitívne. Ja väčšinou cvičím silové tréningy, kardiu nedávam až takú pozornosť, no Marietta nám všetkým ukázala, že máme rezervy a treba na tom popracovať. Osobne som bol rád, že sme s ňou strávili deň. Je veľkým profesionálom, má úspechy a jej odbornosť bola citeľná či už v cvikoch, ako aj v jej prístupe smerom k nám.

Uviedli ste pre facebookovú stránku Východniar a Východniarka roka, že ste niekedy tancovali latino tance. Je to pravda?

Áno, okrem toho aj štandardné. Pôsobil som tiež ako asistent trénera v Londýne.

Čo vás na tom najviac fascinovalo?

Miloval som to, pretože tanec je najkrajším vyjadrením emócií. Je to niečo, s čím sa človek musí narodiť.

Ale predsa zatancujete si aj teraz aspoň na nejakých párty alebo doma v súkromí?

Samozrejme, najmä na latino akciách. Keď to človek robí súťažne 5 či 6 rokov, tak to určite v ňom ostane. Momentálne sa už však tomu veľmi nevenujem, pretože na to nie je čas. Ten trávim hlavne vo fitku. To ma baví a našiel som sa v tom.

Čomu sa okrem toho venujete?

Veľmi rád cestujem, spoznávam mladých i starých ľudí z rôznych kultúr. Posledný semester som strávil v Španielsku. Vďaka tomu som vycestoval do Maroka. Dostal som sa tiež do Bulharska, Grécka, Turecka, Sýrie. A to v rámci projektov, ale aj dovoleniek. Verím, že sa mi podarí spoznať aj iné krajiny.

Čo vy a vzťahy? Máte niekoho?

V súčasnosti nemám priateľku.

Ale určite máte typ dievčat, ktoré vás priťahujú…

Najviac ma priťahuje baba, ktorá je inteligentná a vie sa na verejnosti správať. Je reprezentatívna. Čiže nie je dôležitý len dobrý vzhľad. Samozrejme, každý človek si potrpí na krásu, ale myslím si, že aj iné veci sú dôležité. Žena by mala mať nejaké plány do budúcna, vzťah k deťom a podobne.

A čo vaše ambície do budúcnosti?

Ako som už spomenul, chcel by som navštevovať iné krajiny. Rysujú sa mi dve pracovné ponuky, v rámci ktorých by som mal vycestovať do zahraničia. Uvidíme, čo nám osud a život prinesie. Niektoré veci človek nezmení, niektoré sú napísané. Ale ja urobím všetko preto, aby som sa uchytil čo najlepšie. Keď sa dá spojiť práca s niečím, čo vás baví, tak to je ideálna voľba.

Mohli by ste o tých ponukách prezradiť niečo viac?

Veľmi by som to nechcel konkretizovať, pretože u mňa sa to mení s tým, čo mi život prináša. Ide však o medzinárodné firmy. Na druhej strane, súťaž Východniar roka 2016 mi otvorila nové možnosti, keďže ma oslovili aj v jednom košickom rádiu, no zatiaľ je otázka spolupráce v štádiu riešenia.

A nad modelingom ste nerozmýšľali?

Viacerí kamaráti mi hovorili, že by som do toho mal ísť, preto som sa tu prihlásil. Bola to dobrá voľba, veď máme a budeme mať veľa zážitkov. Práca modela je krásna. Človek cestuje, stará sa o seba, dbá o zdravý životný štýl, navštevuje fitko. Uvidíme.

Môže vás zaujímať:

Finalista súťaže Východniar roka 2016
6
Galéria
Zdroj: archív Marwana Saida
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM