Lukáš Zavacký Rôzne

Maturanti, niečo pre vás: 5 dôvodov, prečo študovať v Košiciach

Ste v poslednom ročníku na strednej škole a neviete sa rozhodnúť, kam na výšku? Toto je 5 dôvodov, prečo by ste mali študovať práve v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Maturanti, niečo pre vás: 5 dôvodov, prečo študovať v Košiciach
Zdroj: TASR

Možno aj vy máte stále pochybnosti, či študovať v Košiciach je tá najlepšia voľba. Po týchto argumentoch na to budete mať jasnú odpoveď.

Odbory všetkých druhov

V našom meste máte skutočne obrovský výber odborov rôznych druhov. Okrem štyroch vysokých škôl, a to Technickej univerzity, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika, Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie a Vysokej školy bezpečnostného manažérstva, tu majú svoje detašované pracoviská aj iné univerzity. Ak teda vaším hlavným dôvodom pre štúdium nie je odsťahovanie sa do iného mesta, určite si nájdete aj niečo pre seba.

Množstvo kultúrnych akcií

Na svoje si prídu aj milovníci kultúry. Na Hlavnej ulici je pravidelne množstvo koncertov či vystúpení. Hneď vedľa je Štátne divadlo so známymi hercami. V Kulturparku sa zase organizuje mnoho výstav alebo workshopov. Ak ste športovec, v Košiciach máme najlepších hokejistov, basketbalistky i florbalistov na Slovensku. Preto sa aj pýšime titulom Európske mesto športu 2016.

Rušný študentský život

Áno, v Košiciach je aj rušný študentský život. Najmä v tanečných baroch v okolí internátov, ktorých je v našom meste požehnane, sa môžete poriadne vyblázniť. V blízkosti centra mesta či priamo v ňom je však taktiež mnoho miest na zábavu. Nechýbajú izbovice, chodbovice či intrákovice.

Nádherné mesto

Košice sú naozaj krásnym mestom. A nielen pre svoje úžasné námestie s Dómom svätej Alžbety, Štátnym divadlom či Spievajúcou fontánou a zvonkohrou. V meste sa nachádza aj mnoho nádherných parkov či ulíc, ktoré sú na prechádzku s partnerom alebo dobrým spolužiakom či spolužiačkou priam ideálne.

Východniarska atmosféra

V našom meste sa môžete vyjadrovať tak, ako vám huba narástla. Ak ste teda doma rozprávali nárečím, určite vám všetko budú rozumieť aj v Košiciach a pri výrazoch ako šrác, ta, švekra či bugiľar na vás nikto nebude pozerať s údivom. A čo je najdôležitejšie, v krčme si nemusíte dať len jedno pivo, keďže po viacerých by ste v iných častiach Slovenska museli svojich kamarátov odniesť v ťažkom stave domov.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM