Lukáš Zavacký Rôzne

Košičania mimo svojho rodného mesta: 5 vecí, na ktoré sa najviac môžeme tešiť po návrate domov

Mesto Košice ponúka množstvo zaujímavých vecí. Niektorí ho preto nedokázali opustiť. Iní sa doň vracajú len sporadicky. Ďalší sa v ňom nenarodili, no veľmi radi doň opäť prichádzajú. Čo všetko ich do Košíc ťahá?

Ilustračný obrázok k článku Košičania mimo svojho rodného mesta: 5 vecí, na ktoré sa najviac môžeme tešiť po návrate domov
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Pivo v meste

„Snáď skoro všetci sa radi vracajú kvôli rodine a kamarátom. Ja sa stále teším na to, že môžem ísť na pivo s tými, ktorých som už dlho nevidel. Sadnúť si a pokecať,“ uviedol Richard. Narodil sa v Košiciach, ale momentálne žije v Bratislave, no v Košiciach je pivo s kamarátmi určite iné, ako keď si ho vychutnávate niekde mimo domova. To vám potvrdí takmer každý Košičan.

Kulturpark

Známym miestom košických ulíc je Kulturpark, ktorý slúži na kultúrne účely a je i miestom rôznych zaujímavých výstav. Do neho veľmi rada vždy zavíta rodáčka Simona. „Vždy sa tam teším, najmä v lete. Je tu perfektné prostredie pre umelecké zážitky asi každého druhu a, samozrejme, relax. Mimochodom, robia tam skvelú kávu.“

Amfiteáter

Že kino pod holým nebom? Tak jedine v Košiciach. „Milujem letné kino v „Amfiku“, neviem kde inde by som si mohla pozrieť dobrý film na veľkej obrazovke niekde vonku,“ vyjadrila sa Alex.

Útulok

Ďalším obľúbeným miestom niektorých bývalých či aj súčasných Košičanov je útulok. „Keď si spomeniem na Košice, hneď mi napadne útulok pre opustené zvieratká, ktorým svojou návštevou dokážem urobiť radosť,“ priznala Romana, ktorá sama doma chová králika.

Hlavná ulica

Námestí je v Košiciach mnoho, ale to najväčšie je lákadlom nielen pre rodákov, ale aj návštevníkov či prisťahovalcov. „Rád sa prechádzam po Hlavnej ulici, lebo je jedna z najkrajších na Slovensku, ak nie najkrajšia. A cítiť tú nádhernú atmosféru, tá je tu podľa mňa úžasná,“ priznal Lukáš, ktorý z Košíc nepochádza, ale trávi v ňom veľa času. V tejto časti sa totiž nachádza aj nádherná spievajúca fontána, Dóm sv. Alžbety či Štátne divadlo Košice.

Môže vás zaujímať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM