Michal Lendel Správy

Medzi košickými vodičmi zavládla nefalšovaná radosť: Konečne máme opravený most!

Po vyše päťmesačných dopravných komplikáciách sa Košičania nakoniec dočkali. Most na Hlinkovej bol dnes odovzdaný do užívania v plnom rozsahu. K skoršiemu ukončeniu prác prispela aj veľmi mierna zima, ktorá umožnila pokračovať v opravách nepretržite od jesene.

Ilustračný obrázok k článku Medzi košickými vodičmi zavládla nefalšovaná radosť: Konečne máme opravený most!
Zdroj: TASR

Most na Hlinkovej ulici mal narušenú statiku, čo potvrdil aj definitívny statický posudok, ktorý bol mestu doručený ešte v júli 2013 a ktorý odporučil urýchlené riešenie situácie ohrozujúcej automobilovú aj železničnú dopravu.

Financie vo výške 1,5 milióna eur na opravu frekventovaného úseku vyčlenila vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Košiciach. Počas odstraňovania havarijného stavu mosta boli však zistené ďalšie nedostatky, ktorá si vynútili navýšenie nákladov o 300 000 eur. Celková suma rekonštrukcie 166 metrov dlhého mosta tak stála 1,8 milióna eur.

Práce na rekonštrukcii mosta, na ktorom vymenili aj 12 nosníkov, sprevádzali nevyhnutné dopravné obmedzenia. Vďaka priaznivému počasiu dodávateľ prác odovzdal most do užívania zhruba o tri týždne skôr, ako bol plánovaný termín.

„Som rád, že otvárame jednu zo základných dopravných tepien v Košiciach, ktorá spája mesto s dvoma veľkými sídliskami a navádzačom z Prešova,“ uviedol dnes košický primátor Richard Raši.

Konečne! Opravený most na Hlinkovej dnes odovzdali do užívania
18
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM