Aktualizované Eva Mikulová Správy

Medzi pozitívne testovanými na koronavírus je muž z Košíc a žena z okolia Košíc. Ležia v nemocnici?

Počet pozitívne testovaných na koronavírus opäť vzrástol. Od štvrtka 2. apríla pribudli 24 noví infikovaní. Dvaja z nich sú i z Košíc a z okolia.

Ilustračný obrázok k článku Medzi pozitívne testovanými na koronavírus je muž z Košíc a žena z okolia Košíc. Ležia v nemocnici?
Zdroj: TASR

Ako dnes informoval premiér Igor Matovič, počet pozitívne testovaných na koronavírus na Slovensku stúpol za uplynulý deň (2. apríl) o 24 osôb. Celkovo je 450 pozitívnych prípadov.

Počet vyšetrených osôb s negatívnym výsledkom bolo 1430.

Medzi pozitívne testovanými sú i muž (42) z Košíc a žena (57) z okolia Košíc.

Ani jeden z nich nie je hospitalizovaný na Klinike infektológie a cestovnej medicíny v Univerzitnej nemocnici Luisa Pasteura (UNLP) v Košiciach. Potvrdila nám to hovorkyňa UNLP Ivana Vaněková.

„Máme dvoch suspekných pacientov, u ktorých čakáme na výsledky. Na ambulancii tejto kliniky sme včera v súvislosti s koronavírusom vyšetrili a vzorky odobrali 14 pacientom, z toho nikto boli prijatí na hospitalizáciu. Čo sa týka Drive- in testovania, včera sme vyšetrili 37 osôb,“ dodáva hovorkyňa.

Obe ženy, ktoré tu boli hospitalizované mali negatívne testy a v stredu 1. apríla boli prepustené do domácej 14 dňovej karantény.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM