Lenka Fedorová Šport

Medzinárodný maratón mieru beží s dobou: Spája beh s charitou

Spájanie športu a charity je celosvetovou myšlienkou. Inak tomu nie je ani v najstaršom európskom maratóne, ktorý sa pobeží v októbri v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný maratón mieru beží s dobou: Spája beh s charitou
Zdroj: TASR

Bežci, ktorí sa už môžu registrovať, majú možnosť vydražiť si štartovné číslo a zapojiť sa tiež do charitatívneho projektu Bež so srdcom. Súčasťou 93. ročníka Medzinárodného maratónu mieru, ktorý sa bude konať začiatkom októbra, sa stal darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk.

Maratón spája beh s charitou

Medzinárodný maratón mieru už dlhé roky podporuje rôzne charitatívne organizácie, umožňuje bezplatný štart hendikepovaným športovcom i deťom zo sociálne slabších rodín.

„Spájanie behu s charitou je trendom na celom svete. Medzinárodný maratón mieru sa dnes zapája omnoho aktívnejšie do pomoci tým, ktorí to potrebujú. Čo si na prístupe organizátorov vážim najviac, je, že dávajú bežcom na výber medzi tromi projektmi. Navyše výťažok z aktivity ostáva v regióne,“ uviedol riaditeľ Ľudia Ľuďom, n.o., Roland Kyška.

Organizátori Medzinárodného maratónu mieru v spolupráci s partnerskou organizáciou Karpatská nadácia vybrali pre projekt Bež so srdcom tri organizácie, ktoré dostanú celý výťažok z benefičných aukcií. Sú to Centrum pomoci Ligy proti rakovine v Košiciach, občianske združenie Oáza – nádej pre nový život a nezisková organizácia Novorodenec.sk.

Bežci si môžu štartové číslo vydražiť

Vybrané organizácie môžu bežci podporiť nielen kúpou štartového čísla. Kyška uviedol, že novinkou bude vydraženie jedného z 204 štartovných čísel, ktoré sa organizátori rozhodli pre tento účel vyhradiť.

Každý záujemca si môže vybrať disciplínu a zapojením sa do aukcie podporiť niektorú z organizácií. „Bežci si môžu vybrať, či chcú bežať maratón, ktorý meria 42,195 km, alebo si trúfnu na polmaratón. Zvoliť si môžu aj minimaratón v dĺžke 4,2 kilometra. V závislosti od vybranej disciplíny sa odvíja aj výška vyvolávacej ceny aukcie. Ak si bežec chce vydražiť štartové číslo na hlavný maratón, prvé podanie je 39 eur. Vyvolávacia cena minimaratónu je 11 eur. Každá aukcia sa dá vydražiť aj okamžitým získaním bez prihadzovania,“ objasnila PR manažérka darcovského portálu Natália Báreková.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM