Veronika Hunyadiová Správy

Mestá rušia vianočné trhy. V Košiciach ich len ODLOŽILI

Aj keď sú už vianočné stánky na Hlavnej, stále nie je isté, že sa nakoniec aj otvoria.

Ilustračný obrázok k článku Mestá rušia vianočné trhy. V Košiciach ich len ODLOŽILI
12
Galéria

Zatiaľ čo viaceré mestá na Slovensku svoje vianočné trhy už definitívne zrušili, v Košiciach ešte stále živia nádej, že by sa mohli uskutočniť.

Podľa trvania lockdownu

Vzhľadom k aktuálne platnému núdzovému stavu a zákazu vychádzania, ktorý zatiaľ platí do 9. decembra, sa mesto Košice rozhodlo zrušiť slávnostné otvorenie Košických rozprávkových Vianoc, ktoré sa malo uskutočniť 5. decembra. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Pri vianočných trhoch sa mesto rozhodlo odložiť ich plánovaný začiatok z 1. decembra na neurčito.

„Ak Vláda SR na svojom rokovaní 5. decembra rozhodne o tom, že 9. decembra skončí zákaz vychádzania, vieme si predstaviť uskutočnenie vianočných trhov podľa aktuálne platného Covid automatu pre tzv. čierne okresy. V takom prípade by sa Vianočné trhy konali v režime OP (očkovaní a po prekonaní),“ vysvetlila samospráva. Účastníci trhov by museli mať odlišné miesto na vstup a východ a kapacita by bola maximálne 50 alebo 100 osôb.

Ak Vláda SR predĺži zákaz vychádzania aj po 9. decembri, prispôsobí sa mesto danému stavu a oznámi verejnosti a prevádzkovateľom stánkov ďalší postup.

Ktoré mesta trhy zrušili?

Viaceré samosprávy na Slovensku sa kvôli pandémii rozhodli pripravované vianočné trhy zrušiť. Na východe sa neuskutočnia v Prešove, Poprade ani v Michalovciach.

Tradičné trhy sa nebudú konať ani v Bratislave, kde zrušili trhy na Hlavnom aj Hviezdoslavovom námestí. Výnimkou je len vianočný trh na Tyršovom nábreží v Petržalke. Z krajských miest zrušila vianočné trhy aj Banská Bystrica, Trnava a Žilina.

Príprava vianočnej výzdoby v uliciach Košíc
12
Galéria

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM