Veronika Hunyadiová Správy

Mesto chce spoplatniť parkovisko pred cintorínom. Ako to bude s návštevami hrobov?

Parkovacie miesta pri Verejnom cintoríne zaberajú ľudia, ktorí pracujú v okolitých prevádzkach. Mesto to chce zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce spoplatniť parkovisko pred cintorínom. Ako to bude s návštevami hrobov?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Košickí poslanci budú na najbližšom mestskom zastupiteľstve (8. februára) rokovať aj o zmene Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) č. 157 o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta. Radnica navrhuje zapojiť do parkovacieho systému parkovisko pri Verejnom cintoríne na Rastislavovej u­lici.

„Prevádzkovateľ Verejného cintorína inicioval zriadenie závorového parkoviska, keďže v priebehu pracovného dňa je uvedené parkovisko využívané na dlhodobé parkovanie predovšetkým osobami pracujúcimi v priľahlých prevádzkach, čím sa znemožňuje resp. významne sťažuje parkovanie osobám, ktorí chcú využiť bežné cintorínske služby,“ uvádza dôvodová správa k návrhu.

Prvé hodiny zadarmo

Parkovisko pri verejnom cintoríne by malo byť transformované ako závorové parkovisko a zaradené do tarifného pásma 3 (tzv. návštevnícke parkovisko). Ako uvádza materiál k návrhu, oproti ostatným závorovým parkoviskám by na ňom mal platiť väčší rozsah bezplatného parkovania. Zdarma by bolo prvých 120 minút.

Za každú začatú hodina by potom vodiči zaplatil jedno euro, pričom maximálna sadzba by bola tri eurá za deň. Parkovisko by bolo spoplatnené počas pracovných dní od 7.30 do 19.30 hod.

Aby sa stihli všetky technické úpravy, zmena by nadobudla účinnosť 1. júna 2021. Návrh ale najprv musia schváliť mestskí poslanci.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM