Samospráva

Mesto Košice po uznesení krajského súdu trvá na tom, že zmluva s EEI neplatí

Vedenie mesta Košice aj naďalej trvá na tom, že zmluva so spoločnosťou EEI je neplatná.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Košice po uznesení krajského súdu trvá na tom, že zmluva s EEI neplatí
Zdroj: TASR

Pre TASR to v stanovisku súvisiacom s uznesením krajského súdu uviedol hovorca mesta Vladimír Fabian. Parkovacia firma je rozhodnutím súdu potešená. Krajský súd 24. októbra potvrdil rozhodnutie Okresného súdu Košice II o neodkladnom opatrení, mesto s odvolaním sa neuspelo.

Fabian pripomenul, že magistrátu dal o neplatnosti zmluvy z júla 2012 nedávno za pravdu aj Okresný súd Košice I. „V tejto súvislosti sme trochu prekvapení, ako súdy na Slovensku dokážu niekedy protichodne rozhodovať, čoho príkladom je aj toto rozhodnutie Krajského súdu v Košiciach,“ do­dal.

Mesto 16. októbra informovalo, že Okresný súd Košice I rozhodol o neplatnosti nájomnej zmluvy o parkovaní, ktorú uzavreli mesto Košice a spoločnosť EEI. Išlo o takzvaný medzitýmny, nie právoplatný rozsudok, podľa ktorého „nájomný vzťah nie je“. Parkovacia spoločnosť vyjadrila pochybnosti o zákonnosti tohto súdneho konania.

Spoločnosť EEI verí, že rozhodnutie krajského súdu bude povzbudením pre rokovania o hľadaní riešení v parkovaní, ktoré vedie s vedením mesta Košice na základe jeho iniciatívy.

„Sme odhodlaní postupovať tak, aby výsledok týchto rokovaní priniesol odstránenie akýchkoľvek nejasností a zvýšenie komfortu Košičanov pri parkovaní,“ uviedla vo svojej reakcii parkovacia firma.

Neodkladné opatrenie na základe žaloby spoločnosti EEI vydal Okresný súd Košice II dňa 20. mája, mesto sa voči tomu odvolalo. Mesto Košice prevzalo od 1. januára tohto roka parkovací systém na základe prijatého všeobecne záväzného nariadenia, a to napriek nesúhlasu EEI ako prevádzkovateľa parkovacích miest v zóne plateného parkovania. Obe strany sa v spore obrátili na súd.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM