Alexandra Kolínská Šport

Mesto podporilo nový web nielen pre športovcov: Čo všetko tu Košičania nájdu?

Magistrát pri príležitosti získania titulu Európske mesto športu 2016 podporil nový web, ktorý má Košičanov informovať o možnostiach športovania, či o športových podujatiach v meste.

Ilustračný obrázok k článku Mesto podporilo nový web nielen pre športovcov: Čo všetko tu Košičania nájdu?
Zdroj: TASR

Informácie o športoviskách a športových podujatiach, ale i novinkách zo sveta košického športu bude ponúkať nový webový portál emskosice.sk. Projekt podporujúci dostupnosť informácií o možnostiach aktívneho i pasívneho športovania pripravilo mesto Košice v spolupráci s firmou NESS KDC, a to v súvislosti so ziskom titulu Európske mesto športu 2016. Spustená bude následne aj mobilná aplikácia.

„Záujemcovia tu nájdu všetko, čo sa týka športu, Tí, ktorí chcú aktívne športovať, zistia, ktorý deň sa aké podujatia pre verejnosť konajú. Tí, ktorí si chcú pozrieť podujatie ako diváci, nájdu všetky podujatia, ktoré v meste v danom termíne budú,“ povedal dnes primátor Košíc Richard Raši.

Projekt podľa neho môže priniesť viac divákov do hľadísk športovísk, ale aj pomôcť ľuďom k aktívnemu športovaniu. Ide o unikátny projekt, ktorý dosiaľ nemali ani bývalé Európske hlavné mestá športu. „Verím, že to bude inšpiratívne aj pre mnohé ďalšie mestá na Slovensku,“ dodal Raši. Projekt je pre mesto bezplatný, vývoj a náklady zabezpečuje NESS KDC.

Informačná platforma bude poskytovať popis športovísk s otváracími hodinami, detaily športových podujatí, ale aj vizitku športových klubov a združení či aktuality a články zo sveta športu. „Tak ako sme aj v minulosti pomáhali a podporovali projekt Európske hlavné mesto kultúry 2013, podporujeme aj Európske mesto športu 2016. Myslím, že táto vec bude veľmi užitočná pre celé Košice,“ uviedol generálny riaditeľ NESS KDC Marek Uhrín.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM