Zuzana Vajayová Rôzne

Mesto pozýva obyvateľov na tradičnú 24-hodinovú Plaveckú štafetu

V košickej Mestskej plavárni sa zo štvrtka na piatok (10.-11. novembra) uskutoční už tradičná Plavecká štafeta, teda 24 hodín v bazéne a pokus o víťazstvo v súťaži o najväčší počet plávajúcich obyvateľov mesta.

Košičania budú tento rok opäť obhajovať svoje prvenstvo.

Na Plaveckej štafete sa každoročne zúčastňuje veľký počet obyvateľov jednotlivých slovenských miest. „Jej cieľom je naučiť ich osvojiť si činnosti vedúce k zdravému životnému štýlu prostredníctvom športu a dať do povedomia projekt na základných školách – školskú športovú ligu v kolektívnych a individuálnych športoch, ktorá je prístupná pre všetky školopovinné deti v meste,“ uviedla hovorkyňa košického magistrátu Martina Viktorínová.

Tí, ktorí si štafetu zaplávajú, budú mať vstup zadarmo. Akcia štartuje 10. novembra o 10.00 h a skončí sa 11. novembra o 10.00 h. Súťaž aktívne podporí aj primátor Košíc Richard Raši, ktorý zapláva jeden úsek štafety. Zaplávať si príde aj viceprimátorka, starostovia a mestskí poslanci. Vystriedajú ich žiaci košických škôl a následne sa môže zapojiť široká verejnosť vo štvrtok od 13.00 h do piatka rána do 5.00 h.

Vo všetkých predchádzajúcich ročníkoch súťaže Košice vyhrali. „Aj tento rok sa môže štartovať v ľubovoľných spôsoboch – kraul, prsia, znak, motýlik a iné nesúťažné štýly. Vybrať si možno z disciplín 25 metrov, 50, resp. 100 metrov ľubovoľným spôsobom. Pre vekové kategórie materských škôl je možnosť plávať aj s plaveckou vestou,“ priblížila Viktorínová.

Od 24.00 do 04.00 h odmenia účastníkov štafety vecnými cenami. Zároveň každý plavec dostane účastnícky list štafety mesta Košice.

Plaveckú štafetu organizuje ministerstvo školstva, Asociácia športu pre všetkých SR, Košice a Mestská časť Staré Mesto Košice.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM