Eva Mikulová Správy Samospráva

Mesto pripravuje zmenu v prevádzkovaní parkovacieho systému

V piatok 1. júna bol na webovej stránke a úradnej tabuli mesta zverejnený návrh zmeny Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pripravuje zmenu v prevádzkovaní parkovacieho systému
Foto: Eva Mikulová

Po prerokovaní v mestskej rade a odsúhlasení poslancami mestského zastupiteľstva umožní táto zmena VZN prevádzkovať parkovací systém.

„Prevádzku parkovacích miest v zóne plateného parkovania zabezpečuje mesto alebo právnická osoba poverená mestom v súlade s osobitným predpisom. Na účely tohto nariadenia sa prevádzkovateľom rozumie subjekt, ktorý zabezpečuje prevádzku parkovacích miest podľa predchádzajúcej vety. Ak je prevádzkovateľom právnická osoba poverená mestom, výnos úhrad za dočasné parkovanie podľa tohto nariadenia je príjmom prevádzkovateľa a odplatou prevádzkovateľa za prevádzku parkovacích miest je výnos z prevádzky po odpočítaní oprávnených ekonomických nákladov a nájomného,“ vysvetlila zmenu VZN hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Ak bude táto zmena schválená poslancami mestského zastupiteľstva, vytvorí predpoklad na to, aby prevádzku parkovacích miest v zóne plateného parkovania mohlo zabezpečovať aj mesto Košice, nielen právnická osoba, poverená mestom, ako je tomu doteraz.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM