Richard Rovinsky Rôzne

Mesto si v čase krízy pomáha transparentnými dražbami nehnuteľností

Spolu 16 nehnuteľností vo vlastníctve mesta bude predmetom verejnej dobrovoľnej dražby, ktorá sa na magistráte uskutoční 10. a 11. decembra.

Súčet vyvolávacích cien týchto 16 nehnuteľností predstavuje 2.381.730 eur (71,75 milióna Sk).
Mesto v dražbe ponúka deväť bytov a sedem iných nehnuteľností, z toho tri nehnuteľnosti idú do dražby opakovane, keďže v nedávnom prvom kole o ne nikto neprejavil záujem. O predaji týchto nehnuteľností formou verejnej dražby rozhodlo mestské zastupiteľstvo.
„V čase krízy chceme pomôcť mestskému rozpočtu aj týmto najtransparen­tnejším a najefektívnejším spôsobom speňaženia prebytočného mestského majetku, čo zároveň umožní aj úsporu našich doterajších nákladov na správu a údržbu týchto nehnuteľností, z ktorých väčšina vyžaduje značné investície do rekonštrukcie," uviedol námestník primátora a predseda majetkovej komisie mestského zastupiteľstva Mikuláš Čečko.
Verejnosť môže získať bližšie informácie o dražbe, o podmienkach účasti záujemcov i o jednotlivých nehnuteľnostiach na internetovej stránke mesta, informoval vedúci komunikačného referátu Magistrátu mesta Košice Jaroslav Vrábeľ.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM