Správy

Mesto vypísalo konkurz na šéfa DPMK aj náčelníka mestskej polície

Do funkcií by noví šéfovia mohli nastúpiť od 1. januára 2020. Vo štvrtok sa začali aj verejné vypočutia na posty riaditeľov niektorých mestských podnikov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vypísalo konkurz na šéfa DPMK aj náčelníka mestskej polície
Zdroj: Mesto Košice

Ďalší konkurz na riaditeľa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) vypísal magistrát v uplynulých dňoch. Výberové konanie vyhlásil aj na post náčelníka mestskej polície (MsP), ktorý nie je obsadený sedem rokov.

Horúce kreslo riaditeľa DPMK

Vo štvrtok 24. októbra sa začali aj verejné vypočutia na posty riaditeľov Správy mestskej zelene v Košiciach (SMsZ), Strediska sociálnej pomoci mesta Košice (SSPMK), Knižnice pre mládež mesta Košice a mestských lesov.

Do opakovaného výberového konania na funkciu generálneho riaditeľa a člena Predstavenstva DPMK sa môžu záujemcovia prihlásiť do 12. novembra.

Primátor mesta Jaroslav Polaček ho vyhlásil po tom, ako víťazný uchádzač z predchádzajúceho výberového konania Tomáš Kizek nezískal pri návrhu na svoje vymenovanie dostatočnú dôveru poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ­).

Mesto Košice na svojej webovej stránke pripomína, že aj tentoraz budú musieť vybraní uchádzači absolvovať osobný pohovor. „Najlepší z nich sa podľa rozhodnutia výberovej komisie budú môcť zúčastniť na neverejnom vypočutí a potom aj verejnom vypočutí. V rámci neho pred verejnosťou prezentujú svoju stratégiu vedenia DPMK a budú odpovedať aj na otázky členov výberovej komisie a verejnosti,“ uvádza.

Náčelník Mestskej polície

O funkciu náčelníka košickej MsP sa možno uchádzať do 8. novembra.

Riadneho náčelníka nemala MsP od roku 2012, odkedy ju riadili poverení náčelníci. Aj v tomto prípade sa s vybranými záujemcami uskutoční najprv osobný pohovor a potom aj neverejné a verejné vypočutie.

„Výberová komisia následne určí podľa bodového ohodnotenia uchádzačov poradie a víťazného kandidáta odporučí primátorovi mesta Košice Jaroslavovi Polačekovi. Ten predloží návrh na jeho vymenovanie poslancom MsZ,“ dodáva magistrát.

V prvom kole výberových konaní vyberali riaditeľov DPMK, Bytového podniku mesta Košice (BPMK), Tepelného hospodárstva Košice (TEHO) a príspevkovej organizácie K13 – Košické kultúrne centrá.

V polovici augusta sa začalo druhé kolo na ďalšie štyri riadiace posty, a to pre SMsZ, SSPMK, Knižnicu pre mládež mesta Košice a mestské lesy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM