Eva Mikulová Správy

V Košiciach sa zastavil mimoriadny "protidrogový vlak" - Revolution train, FOTO

V stredu ráno zastal na železničnej stanici na jeden deň mimoriadny „protidrogový vlak“ – Revolution train. Pristavenie vlaku zabezpečilo mesto Košice.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa zastavil  mimoriadny "protidrogový vlak" - Revolution train, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Vlak si so záujmom pozrelo takmer 400 žiakov základných škôl a do protidrogového vlaku, ktorý bol v Košiciach v stredu 23. októbra prišlo i mnoho ďalších návštevníkov.

Interaktívny prístup

Protidrogový vlak tvorí šesť vagónov, v ktorých sú štyri kinosály a osem interaktívnych miestností popisujúcich „príbeh“ ako ľahké je prepadnúť drogám a aké je ťažké sa tejto závislosti zbaviť.

Cieľom vlakového programu Revolution train je prostredníctvom zapojenia ľudských zmyslov zapôsobiť na návštevníka, a inšpirovať ho k pozitívnym životným voľbám.

Vo vlaku sú predstavované mechanizmy, ako drogová závislosť vzniká, až do dôsledkov, ktoré potom závislých jedincov v živote čakajú.

Práve vďaka zapojeniu návštevníkov do reálneho príbehu, emotívnym situáciám a interaktívnemu prístupu dokáže program zaujať, a dať priestor k premýšľaniu nad nebezpečenstvom legálnych i nelegálnych drog.

Domovskou stanicou protidrogového vlaku je Praha – Dejvice, kde stojí od decembra do marca a počas letných školských prázdnin.

V zvyšných mesiacoch roka sa vydáva na cesty do miest v Českej republike, na Slovensko a do Nemecka. Doposiaľ bol vlak vo viac ako 150 mestách a projekt navštívilo vyše 150 000 ľudí.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM