Lukáš Zavacký Futbal Futbal

Mesto zabezpečilo peniaze na futbalovú arénu: Pozrite si VIZUALIZÁCIE budúceho košického štadióna

Nedávno sme vám priniesli článok o tom, že prípravné práce na nový futbalový štadión vrcholia. Podľa hovorkyne mesta, Lindy Šnajdárovej, sa veci pohli dopredu aj čo sa týka financií naň.

Ilustračný obrázok k článku Mesto zabezpečilo peniaze na futbalovú arénu: Pozrite si VIZUALIZÁCIE budúceho košického štadióna
Zdroj: Dnes24.sk

Na výstavbu nového futbalového stánku získali Košice dvanásť miliónov eur. Osem od Ministerstva financií Slovenskej republiky v rámci úveru so splatnosťou na desať rokov. Ďalšie štyri sú dotáciou od Ministerstva školstva Slovenskej republiky.

Tú mohli dostať len po splnení určitých podmienok. S výstavbou sa muselo začať do konca roka 2015 a v stanovenom termíne muselo mesto poslať žiadosť o dotáciu. Obe dokázalo mesto splniť.

„Včas odoslal žiadosť o dotáciu, ktorú ministerstvo školstva svojím rozhodnutím schválilo. Druhú podmienku stavebník splnil tým, že 25. novembra 2015 odovzdal stavenisko dodávateľom prípravných prác na hrubé terénne, dendrologické práce a archeologický prieskum, čím sa oficiálne začala výstavba štadióna,“ povedala L. Šnajdárová.

Mesto Košice má podľa hovorkyne eminentný záujem vybudovať športový stánok v najvyššej kvalite, a to i v súvislosti s tým, že ako vôbec prvé mesto na Slovensku získalo titul Európske mesto športu 2016.

Môže vás zaujímať

Foto: www.fcvss.sk

Takto bude vyzerať nová košická futbalová aréna!
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM