Webnoviny - Rôzne

Mestská časť Košice - Sever zverejňuje zmluvy najlepšie

Najtransparentnejšou samosprávou v Košiciach je mestská časť (MČ) Sever. Ako informoval vedúci kancelárie starostu MČ Sever Marcel Gibóda, vyplýva to z kontrolného prieskumu Transparency International Slovensko (TIS) o zverejňovaní zmlúv na internete

(WEBNOVINY) – Mestská časť Košice-Sever sa umiestnila na 7. mieste z monitorovaných samospráv na Slovensku.

„Aj napriek tomu, že sme do samosprávy neprišli kvôli rebríčkom, táto správa nás potešila. Je to výsledok práce viacerých ľudí. Od samotného začiatku sme chceli urobiť stránku pre ľudí, aby bola čítaná, aktualizovaná, prehľadná a transparentná,“ hovorí o výsledkoch TIS starosta Severu Marián Gaj. Podľa neho čaká stránku ešte veľa zmien smerom k lepšiemu, len to chce čas.

Poslanci mestskej časti Sever prijali novú organizáciu úradu, čo sa okrem iných noviniek čoskoro zobrazí aj na internetovej stránke. „V rámci novej organizačnej štruktúry chceme zriadiť kanceláriu prvého kontaktu. Práve preto našu stránku budeme zlepšovať, aby sme sa viac priblížili ľuďom,“ informuje o pripravovaných zmenách prednosta Jaroslav Polaček. Spokojnosť ľudí, ktorí potrebujú na úrade niečo vybaviť, je pre neho prioritou. Sever dokonca uvažuje o tom, že pripraví svoju internetovú stránku aj pre nevidiacich.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM