Rôzne

Mestská časť Nad jazerom hlási NOVINKY: Inkluzívne detské ihrisko a piaty fit park!

Deti, vrátane handicapovaných a športuchtiví Košičania si v MČ Nad jazerom prídu na svoje.

Ilustračný obrázok k článku Mestská časť Nad jazerom hlási NOVINKY: Inkluzívne detské ihrisko a piaty fit park!
Zdroj: Facebook.com/Mestská časť Košice - Nad jazerom

Mestská časť Košice – Nad jazerom informovala o novinkách, ktoré otvorili v týchto dňoch. Tou prvou je detské inkluzívne ihrisko, ktoré sa nachádza pri zadnej časti bloku Ladožská 7–16.

„Pred niekoľkými mesiacmi padla od mamky malej Natálky otázka, prečo nemáme na sídlisku ihrisko aj pre handicapované deti. Takmer okamžite sa začalo pracovať na tom, aby sme aj týmto deťom dopriali zážitok z hry priamo v prírode,“ uvádza MČ na margo nového detského ihriska s tým, že na projekt bolo vyčlenených 55-tisíc eur.

Na ihrisku je podľa MČ odpružený špeciálny povrch a 6 hracích prvkov. Veľká vežová zostava s edukatívnymi prvkami a nájazdovými rampami, inkluzívna hojdačka, počítadlo, kresliaca tabuľka a piškvorky, telefóny, prehadzovadlo i inkluzívny kolotoč.

Oddychová zóna medzi ulicami Donská a Levočská sa okrem hracích stolov na stolný tenis môže po novom už pýšiť aj Fit parkom.

"Priestor sme obohatili 12– timi exteriérovými fitness prvkami, kde môže naraz cvičiť 13 ľudí. Na projekt sme z rozpočtu vyčlenili celkovo 20-tisíc eur. Niektoré prvky sú úplnou novinkou na našom sídlisku. Chceme, aby Jazero bolo miestom, kde občania majú možnosť aktívne tráviť svoj voľný čas,“ poznamenala starostka MČ Nad Jazerom Lenka Kovačevičová.

Na fotke: Fit park

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM