Správy

Mestská krytá plaváreň v Košiciach je pre technickú poruchu zatvorená

Mestská krytá plaváreň je z technických príčin pre verejnosť zatvorená. K dispozícii bude opäť najneskôr v piatok (9. 8.), aktuálne filtrujú vodu.

Ilustračný obrázok k článku Mestská krytá plaváreň v Košiciach je pre technickú poruchu zatvorená
10
Galéria
Foto: Eva Mikulová / Zdroj: Eva Mikulová

Mestská krytá plaváreň v Košiciach je z technických príčin pre verejnosť druhý deň zatvorená. Ako povedal jej riaditeľ Vladimír Hlivák, k dispozícii bude opäť najneskôr v piatok (9. 8.), aktuálne filtrujú vodu.

Porucha na armatúre

„Mali sme poruchu na uzatváracej armatúre pri pieskovej filtrácii. Nečistoty z filtra sa dostali do bazénového telesa. Technický problém sme ihneď odstránili opravou, čas nám však zaberá odstraňovanie následkov,“ vysvetlil s tým, že pracujú na tom, aby bola voda pre návštevníkov po zdravotnej a hygienickej stránke v poriadku.

„Uvidíme, či sa nám to dnes podarí dokončiť. V najhoršom prípade na tom budeme musieť robiť aj zajtra (8.8.),“ uviedol Hlivák, podľa ktorého obsluhujú 36-ročnú technológiu.

Škody v dôsledku poruchy, vrátane straty príjmov, odhaduje na 2000 až 3000 eur. Ako dodal, tohtoročná letná sezóna je oproti tej vlaňajšej slabšia, mestská krytá plaváreň podľa jeho slov eviduje pokles návštevnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM