Michal Lendel Správy

Mestská polícia v Košiciach: Noví policajti, terénne autá a ďalšie kamery

Košická mestská polícia (MsP) rozširuje svoje rady. Nových strážcov zákona privítajú na policajných staniciach po celých Košiciach. Mesto okrem toho zainvestuje aj do nových kamier a terénnych áut.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v Košiciach: Noví policajti, terénne autá a ďalšie kamery
Zdroj: TASR

V minulom roku mala košická mestká polícia 223 príslušníkov, no ako Košice 24 informoval zástupca náčelníka Ján Palčik v súčasnej dobe prebieha v školiacom stredisku MsP Košice príprava 20 uchádzačov na post mestského policajta, z ktorých je 13 určených pre MsP Košice.

Rady mestskej polície sa rozšíria

„Plánované ukončenie kurzu je 16.04.2014. K týmto trinástim záujemcom pre prácu príslušníka MsP by malo pribudnúť sedem žiadateľov, ktorí boli príslušníkmi MsP Košice v minulosti, resp. v súčasnej dobe sú príslušníkmi inej mestskej, resp. obecnej polície na Slovensku,“ uviedol zástupca náčelníka.

Päť nových strážcov poriadku by malo pomáhať v Starom meste, štyroch nových kolegov dostanú na Západe a troch na policajnej stanici na Sídlisku nad jazerom. Po dvoch nových členov zboru dostanú na Severe a Juhu a po jednom si rozdelia stanice na Sídlisku KVP, v Šaci, Ťahanovciach a Východe, ktorá zahŕňa mestské časti Dargovských hrdinov a Košickú Novú Ves.

Výdavky na bezpečnosť v meste

Na poslednom mestskom zastupiteľstve bolo na bezpečnosť v Košiciach schválených 4 815 000 eur, z ktorých pôjde najväčšia časť prostriedkov práve na fungovanie MsP. To si vyžiada 4 729 200 eur. Z tohto balíka peňazí najviac zhltnú výdavky na platy zamestnancom, materiálne zabezpečenia, služby a dopravu.

Prácu mestskej polície má zefektívniť aj rozširovanie kamerového systému, s ktorým sa v tomto roku v Košiciach počíta. Okrem neho plánuje vedenie mesta zakúpiť pre mužov zákona aj 3 terénne autá. Výška týchto investícií by sa mala vyšplhať na 85 800 eur. Z týchto prostriedkov však pôjde z mestskej kasy iba 16 500 eur. Zvyšných 69 300 eur sa doplatí zo štátnej dotácie na základe uznesenia vlády.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM