Veronika Hunyadiová Správy

Mestskí policajti budú bližšie k ľuďom. Nové pracovisko majú priamo na Hlavnej, FOTO

Košická mestská polícia sa sťahuje do nových priestorov v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti budú bližšie k ľuďom. Nové pracovisko majú priamo na Hlavnej, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Mestská polícia (MsP) v Košiciach má k dispozícii nové moderné pracovisko priamo v centre mesta. Vzniklo v budove Historickej radnice na Hlavnej 59 a slávnostne ho otvorili vo štvrtok (21. 10.). Cieľom je byť bližšie k obyvateľom aj návštevníkom mesta.

Vyššia bezpečnosť

Podľa náčelníka MsP Slavomíra Pavelčáka hlavnou myšlienkou nového pracoviska bolo zvýšiť bezpečnosť v centre mesta a priblížiť príslušníkov mestskej polície k ľuďom. Policajti tu budú poskytovať aj informácií súvisiace s kompetenciami mesta, ľuďom napríklad poradia ako môžu podať nejakú žiadosť.

Občania alebo návštevníci sa budú môcť na nové pracovisko obrátiť počas pracovného týždňa od 7.00 do 19.00 hod. Dispečing bude fungovať nepretržite. V nových priestoroch bude sídliť aj Pohotovostná ochranná jednotka MsP (POJ).

„V prípade nahláseného narušenia verejného poriadku alebo páchania inej protiprávnej činnosti budú môcť príslušníci POJ rýchle a efektívne vykonať zákrok. Som presvedčený, že aj týmto spôsobom prispejeme k zvýšeniu bezpečnosti občanov a návštevníkov mesta,“ uviedol Pavelčák. Náčelník mestskej polície zároveň verí, že aj vďaka tomu budú môcť lepšie spolupracovať a spoločne riešiť vzniknuté problémy s vedením mestskej časti Staré Mesto, ktoré prácu mestskej polície často kritizuje.

Ideálny priestor

„Dlhodobo sme hľadali vhodný priestor, aby sme mohli v centre mesta otvoriť toto nové pracovisko. Odteraz môžeme byť opäť bližšie pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc alebo s niečím poradiť. Zároveň tým môže Mestská polícia efektívnejšie pracovať a jej príslušníci tu budú mať vytvorené aj svoje nové zázemie," uviedol primátor Jaroslav Polaček, ktorý dúfa, že to pomôže vyriešiť problémy so žobrajúcimi a obťažujúcimi ľuďmi v centre mesta.

Podľa Pavelčáka zasahujú mestskí policajti na Hlavnej ulici dennodenne aj niekoľkokrát. Najväčším problémom sú podľa neho najmä asociáli, žobrajúci ľudia ale aj neporiadok.

Mestská polícia má v súčasnosti spolu 285 mestských policajtov. Na ich novom pracovisku na Hlavnej bude zaradených 19 príslušníkov POJ. Stanica MsP Stred na Tajovského 9 zostáva fungovať v doterajšom režime s tým, že jeden z jej koordinátorov bude mať službu aj na Hlavnej ulici.

Ako nové priestory vyzerajú si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Nové priestory Mestskej polície v Košiciach
8
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Viac správ z Košíc

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM