Veronika Hunyadiová Krimi

Mestskí policajti zachránili trojmesačné bábätko. Našli ho v opustenej budove

Pátranie po hľadanej žene z Košíc bolo úspešné. Na prekvapenie policajtov ju našli aj s dieťaťom.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti zachránili trojmesačné bábätko. Našli ho v opustenej budove
Zdroj: Mestská polícia Košice

Hliadka košickej mestskej polície (MsP) zo stanice Západ zachránila trojmesačné bábätko, ktoré našli v opustenej budove. Podarilo sa im to náhodou pri pátraní po hľadanej žene. Mestská polícia Košice o tom informovala na sociálnej sieti.

Policajný zbor so sídlom v Považskej Bystrici požiadal Mestskú políciu (MsP) Košice o vypátranie hľadanej ženy, ktorá má trvalý pobyt v Košiciach. Hľadanú ženu sa hliadke mestskej polície podarilo nájsť v opustenej budove na Žriedlovej ulici.

Našli aj dieťa

V budove sa okrem nej nachádzalo aj bábätko. „Žena mala navyše pri sebe aj svoje trojmesačné dieťa, ktoré bolo viditeľné zanedbané, špinavé, zapáchajúce, a jeho matka mu nedokázala poskytnúť základne potreby na prežitie, ako je voda, jedlo či teplo,“ informovala mestská polícia.

Keďže bolo dieťa ohrozené na zdraví, príslušníci MsP hneď zavolali pracovníčky z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, oddelenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately a zabezpečili ich prevoz na inkriminované miesto. „Akonáhle sociálne pracovníčky prišli na miesto, žene dieťa odobrali a umiestnili ho do dočasnej starostlivosti,“ dodala polícia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM