Alexandra Kolínská Samospráva

Mestskí úradníci vykasali rukávy: Na paškál si zobrali košické detské ihriská

Zamestnanci nielen Magistrátu, ale aj košických mestských podnikov sa rozhodli vlastnoručne zveľadiť ihriská v Košiciach. Spolu 222 dobrovoľníkov sa takto pustili do práce.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí úradníci vykasali rukávy: Na paškál si zobrali košické detské ihriská
Zdroj: Dnes24.sk

Zamestnanci Magistrátu mesta Košice a košických mestských podnikov sa aj tohto roku opäť zapojili do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva v Európe i SR – Naše mesto 2015, ktorého hlavným organizátorom je Nadácia Pontis. „V piatok 12.6.2015 natreli zamestnanci mesta pestrými farbami detské hracie prvky (preliezačky, hojdačky, lavičky, domčeky a podobne na 28 detských ihriskách v siedmich košických mestských častiach,“ informovala hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

„Som naozaj veľmi hrdý na všetkých zamestnancov Magistrátu mesta Košice i košických mestských podnikov, ktorí sa opäť zapojili do najväčšieho dobrovoľníckeho podujatia v Európe," uviedol primátor mesta Košice Richard Raši.

„Ukazujú Košičanom, že vedia pracovať nielen od kancelárskeho stola, ale neboja sa ani práce v teréne a na tom, ako bude vyzerať naše mesto im naozaj záleží. Vlani sa zveľadenie 19-tich detských ihrísk zamestnancami Mesta Košice stretlo najmä u rodičov malých detí s veľmi pozitívnym ohlasom, teraz ich vynovíme takmer tridsať," povedal.

Kým vlani sa na obnovu ihrísk pre najmenších Košičanov prihlásilo z Magistrátu mesta Košice a košických mestských podnikov 160 dobrovoľníkov, v tomto roku to už bolo spolu až 222 dobrovoľníkov.

Foto: www.kosice.sk

FOTO: Takto sa zamestnanci Košíc pustili do brigády!
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM