Michal Lendel Správy

Mestskú políciu čaká modernizácia: Po novom budú komunikovať už aj digitálne

Košickú mestskú políciu čaká novinka, keď jej mesto kúpilo 84 nových rádiostaníc. Zakúpené prístroje majú nahradiť doteraz používané analógové zariadenia, ktoré sú vekom a dlhodobým používaním značne opotrebované.

Ilustračný obrázok k článku Mestskú políciu čaká modernizácia: Po novom budú komunikovať už aj digitálne
Zdroj: TASR

Mesto sa rozhodlo zainvestovať do mestskej polície, keď pred časom podpísalo kúpnu zmluvu so spoločnosťou Telegrafia na nákup osemdesiatich štyroch rádiostaníc a tridsiatich troch nabíjačiek v celkovej hodnote 47 850 eur.

Ako Košice 24 informoval starší referent Odboru výkonu služby Mestskej polície Košice Róbert Juhászi, rádiostanice budú použité na komunikáciu policajných hliadok medzi sebou a Operačným strediskom MsP Košice.

„V súčasnosti používame analógové rádiostanice a postupne chceme prejsť na digitálne. Tieto nové sú duálne, takže vedia pracovať v oboch systémoch prenosu signálu,“ uviedol Juhászi, ktorý ďalej pripojil, že ak by došlo k poruche jedného zo systémov, bude môcť MsP komunikovať naďalej, nakoľko sa prevádzka prepne do druhého systému.

„Doteraz používané rádiostanice sú vekom a dlhodobým používaním značne opotrebované a z toho dôvodu aj viac poruchové, je preto potrebné modernizovať a doplniť ich stav,“ povedal starší referent. Rádiostanice budú distribuované na stanice MsP Košice podľa aktuálnej potreby jednotlivých staníc.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM