Lenka Fedorová Rôzne Správy

Meteorológovia s varovaním pre okres Košice: Koľko cm môže napadať?

Oborníci zo SHMÚ varujú pred ďalšou nádielkou snehu. Koľko snehu napadne a v ktorých hodinách možno novú snehovú nádielku očakávať?

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia s varovaním pre okres Košice: Koľko cm môže napadať?
Zdroj: TASR

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) zverejnili na svojom webe výstrahy, ktoré upozorňujú na novú nádielku snehu, poľadovicu i tvorbu snehových jazykov a závejov.

„V okrese Košice sa očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 5 – 14 cm nového snehu. Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb),“ varuje SHMÚ.

Ako ďalej informujú, predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Výstraha je vydaná od 1. februára od 10:00 do 2. februára 10:00.

Okrem sneženia sa však podľa SHMÚ v Košiciach ojedinele očakáva aj poľadovica a tvorba snehových jazykov.

Ako varujú odborníci zo SHMÚ, tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity a tvorba snehových jazykov a závejov potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu. Ich výskyt je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Výstraha pred poľadovicou je vydaná na obdobie od 31. januára od 18:00 do 2. februára do 6:00 hodiny. Výstraha pre poľadovicou platí od 1. februára od 9:00 do 2. februára do 12:00 hodiny.

Zdroj: SHMÚ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM