Alexandra Kolínská Šport

Metropola východu prebrala štafetu: Košicami prebehlo vyše 1 600 bežcov! FOTO

V našom meste sa opäť behalo. Tentokrát bolo cieľom behu pomôcť deťom z domovov. Behu pre život sa zúčastnilo viac než 1 600 ľudí, niektorí aj s domácimi miláčikmi.

Ilustračný obrázok k článku Metropola východu prebrala štafetu: Košicami prebehlo vyše 1 600 bežcov! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Košicami v rámci Tesco Behu pre život bežalo 1606 ľudí. Po Banskej Bystrici a Trnave tak Košičania prebrali štafetu 8. ročníka. „Najväčšie športovo-charitatívne podujatie svojho druhu na Slovensku si ľudia vychutnali spolu s patrónmi – moderátorkou Anetou Pariškovou, atlétkou Alexandrou Bezekovou a kulturistkou Janou Purdjakovou. Pomohli tak vyzbierať sumu 5008,50 eur, ktorá vďaka spolupráci so Slovenským atletickým zväzom pomôže zrealizovať atletické tábory pre deti z detských domov,“ uviedla Gabriela Richnavská.

Trasa Tesco Behu pre život v Košiciach predstavovala 4200 metrov. Kým niektorí účastníci celú trasu prebehli, iní 4,2 kilometra pre dobrú vec odkráčali so svojimi deťmi či domácimi miláčikmi.

Výťažok zo štartovného a z finančných darov bude použitý na pomoc deťom z detských domovov. „V spolupráci so Slovenským atletickým zväzom pre ne Nadácia Tesco pripraví profesionálne športovo-vzdelávacie tábory, kde okrem jedinečných zážitkov môžu pohybovo nadané deti získať možnosť ďalšieho výkonnostného rastu. Detské atletické tábory sú súčasťou spoločného projektu spoločnosti Tesco a Slovenského atletického zväzu s názvom Detská atletika,“ povedala Richnavská.

Po Banskej Bystrici, Trnave a Košiciach sa v najbližších dňoch pridajú mestá: Trenčín (24.5.), Nitra (7.6.), Žilina (13.6.), Prešov (14.6.) a Bratislava (20.6.).

Foto: Tesco Beh pre život

FOTO: V Košiciach sa opäť behalo
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM