Zuzana Vajayová Futbal

MFK Košice - Spartak Trnava 1:3 v 28. kole Corgoň ligy

Košičania povzbudení ziskom bodu v Senici začali veľmi aktívne. Od úvodnej minúty sa jeden útok za druhým valil na trnavskú bránu a Košičania si vypracovali celý rad streleckých príležitostí.

Už v 6. minúte sa do šance dostal Uroš Matič, ale prvá košická strela skončila tesne nad bránou hostí. V 8. minúte sa do pokutového územia prekľučkoval Viazanko. Jeho strela skončila vedľa ľavej žrdi. Ten istý hráč pálil v 10. minúte z voleja vedľa. O štyri minúty neskôr sa Juhar snažil lobom prekonať brankára Rašku, lopta však skončila vedľa brány. V 17. minúte si však Juhar situáciu zopakoval, v šestnástke hostí sa najlepšie zorientoval a strelil vedúci gól domácich. Potom sa však Košičania zbytočne stiahli do obrany, čo využili snaživí hostia. Najprv v 31. minúte pokúšal strelecké šťastie Procházka, mieril však vedľa. Minútu pred polčasom sa do brejku dostal hosťujúci Tomaček, šikovne prehodil vybiehajúceho brankára domácich Prekoviča a vyrovnal na 1:1.

Posmelení hostia vyrovnávajúcim gólom tesne pred prestávkou nastúpili do druhého polčasu útočne naladení. Najprv sa síce v 48. minúte len pozerali na strelu domáceho Šindlára, ktorý mieril vedľa, ale potom sa každú minútu tlačili pred bránu domácich. V 69. minúte zahrávali hostia dlhú loptu do pokutového územia, tam ju odhlavičkoval domáci Juhar, ale tak nešťastne, že od hlavy Koro Koneho sa odrazila do košickej siete. Domáci po góle mysleli viac na útok, lenže ich snaženia skončili väčšinou pred pokutovým územím Trnavčanov. Keďže mali otvorenú obranu, hostia to využili a v 81. minúte sa úplne voľný Petráš dostal k lopte a umiestnenou strelou upravil na konečných 1:3.

MFK Košice – Spartak Trnava 1:3 (1:1)

Góly: 17. Juhar – 44. Tomaček, 69. Koro Kone, 81. Petráš. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Viazanko, Kuzma, Juhar, Cicman – P. Čarnota, Petráš, Procházka, J. Čarnota, Gross, 920 divákov.

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Prekovič – M. Tóth, Dobias, Cicman, Čonka – Šindlár, Juhar, Kuzma, U. Matič – Viazanko (73. Diaby), Ujčík (56. Škutka)

Spartak Trnava: Raška – J. Čarnota, Diallo, Gross, Ciprys – Procházka, P. Čarnota, Kaščák, Mikovič (30. Petráš) – Koro Kone (90+ Bernáth), Tomaček (81. Wellington)

Vyjadrenia trénerov:

Štefan Tarkovič, tréner Košíc: „Začali sme veľmi dobre. Vytvorili sme si množstvo gólových šancí, žiaľ z nich sme nedokázali streliť viac než jeden gól. Po polhodine hry chlapci prestali nepochopiteľne hrať, čo súper využil a vyrovnal. Po prestávke sme znervózneli. Hráči boli v kŕči a po chybách v obrane sme dvakrát inkasovali. Snahu hráčom napriek prehre uprieť nemôžem.“

Peter Zelenský, tréner Trnavy: „Už pred stretnutím som upozorňoval na to, že to bude veľmi ťažký zápas. Začali sme zle, domáci nás pritlačili, našťastie sme len raz inkasovali. Potom sme vyrovnali hru nielen skóre, ale aj herne. V druhom polčase sme boli lepší. Strelili sme dva góly, aj preto sme zaslúžene vyhrali.“

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM