Futbal

MFK už pozná svojich súperov v príprave: Naše kvality preverí Ruch Chorzów či Baník Ostrava

Futbalisti MFK Košice už poznajú mená všetkých deviatich súperov, s ktorými sa stretnú počas prípravy na jarnú časť Corgoň ligy 2013/2014. V týchto dňoch vypadli aj posledné dva otázniky v pláne prípravných stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku MFK už pozná svojich súperov v príprave: Naše kvality preverí Ruch Chorzów či Baník Ostrava
Zdroj: TASR

„V Turecku nám zostával jeden voľný termín. V ňom si zmeriame sily s poľským tímom Ruch Chorzów. Po návrate domov odohráme ďalší medzinárodný súboj, tentoraz na ihrisku maďarského DVTK Diósgyör,“ povedal pre klubový web športový riaditeľ MFK Ivan Kozák.

Pikantériou bude najmä duel s Chorzówom, ktorý vedie slovenský tréner Ján Kocian. Košičania najprv v januári odohrajú tri duely na ihriskách druholigistov – postupne sa stretnú s Rimavskou Sobotou, Liptovským Mikulášom a Michalovcami. Následne odletia na sústredenie do tureckej Antalye. Na dva týždne sa ich prechodným domovom stane hotel Arcadia v stredisku Belek, kam pravidelne cestujú už niekoľko rokov.

V teplejších klimatických podmienkach a hlavne na kvalitných trávnatých terénoch majú naplánované štyri stretnutia. Najprv sa stretnú s ruským FC Tom Tomsk, ktorému po 19. kole patrí 13. miesto, keď nazbieral 15 bodov. Ďalší zápas bude mať špeciálnu príchuť pre trénera Košíc Radoslava Látala. MFK sa totiž stretne s Baníkom Ostrava, kde Látal ukončil hráčsku kariéru a pred príchodom na východ Slovenska práve v tomto klube pôsobil ako tréner. Štvrtým súperom bude rakúsky FC Liefering, ktorí viacerí označujú aj ako Red Bull Salzburg II, alebo Red Bull Salzburg amatéri.

Po návrate domov je už potvrdená generálka na jarnú časť Corgoň ligy s 1. FC Tatran Prešov, hrať by sa mala pravdepodobne v Poprade.

Program zimnej prípravy MFK Košice:

  • 15. januára: Rimavská Sobota (II.) – MFK Košice
  • 19. januára: Liptovský Mikuláš (II.) – MFK Košice
  • 25. januára: Zemplín Michalovce (II.) – MFK Košice
  • 2. februára: MFK Košice – FC Tom Tomsk (Rus. – I.)
  • 5. februára: MFK Košice – Baník Ostrava (ČR – I.)
  • 7. februára: MFK Košice – Ruch Chorzów (Poľ. – I.)
  • 10. februára: MFK Košice – FC Liefering (Rak – II.)
  • 18. februára: DVTK Diósgyör (Maď. – I.) – MFK Košice
  • 22. februára: MFK Košice – 1. FC Tatran Prešov (II. – generálka na Corgoň ligu)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM