Alexandra Kolínská Krimi

Mikuláš na cestách OBRAZOM: Ako dopadla dopravná akcia v Košiciach?

Mikuláš tentokrát neobdaroval len deti, ale aj dospelých. Policajná akcia pod názvom Mikuláš na cestách mohla košickým vodičom jazdu spríjemniť, ale aj nie. Pozrite sa, koľko čertov bolo rozdaných nezodpovedným vodičom.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš na cestách OBRAZOM: Ako dopadla dopravná akcia v Košiciach?
Zdroj: Policajný zbor SR

Aký by to bol Mikuláš, keby nemal pri sebe aj deti z vybraných základných škôl v Košickom kraji. Tie si predtým vlastnoručne pripravili postavičky Mikulášov a Čertov, ktorými odmeňovali vodičov za správnu alebo nesprávnu jazdu. „Ej, bolo to radosti zo strany vodičov, pokiaľ za priestupok dostali od detí Čerta a nie finančnú pokutu od policajtov. Vzorní vodiči boli odmenení postavičkou Mikuláša,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Sám Mikuláš chválil dobrých a hrozil nepozorným vodičom. Samozrejme sa pochválil aj svojím sviatkom mena, prijímal gratulácie a všetkým poprial veľa šťastných kilometrov. „Je to pre mňa náročný deň, mám veľa povinností, musím dávať pozor na čertov, pre ktorých platí, že naozaj nikdy nespia,“ povedal policajný Mikuláš.

Ako povedala hovorkyňa, celá táto dopravno – preventívna akcia pod názvom Mikuláš na ceste okrem toho, že interaktívnou formou spĺňala výchovný charakter, umožnila zúčastneným aspoň na krátky čas byť s policajtmi pri ich práci. „Zo strany verejnosti mala pozitívny ohlas. V celom Košickom kraji deti rozdali 105 Mikulášov a 40 Čertov,“ dodala Mésarová.

Policajná akcia Mikuláš na cestách
5
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM