Samospráva

Milan Lešňák je štvrtým kandidátom na primátora Košíc

Na post primátora Košíc bude kandidovať aj súčasný starosta mestskej časti Košická Nová Ves Milan Lesňák. Je nezávislý kandidát, o podporu politických strán sa neuchádzal.

Ilustračný obrázok k článku Milan Lešňák je štvrtým kandidátom na primátora Košíc
Zdroj: TASR

„Hlavný motív je to, že mesto máme prakticky rozdelené na pravú a ľavú časť, chcel som ponúknuť alternatívu širokej občianskej koalície,“ uviedol v utorok pre novinárov.

Prioritou doprava

Podľa svojich slov ponúka víziu rozvoja, ktorej výsledkom má byť vitálne a energické mesto. K hlavným prioritám zaradil oblasť dopravy, z Košíc chce pritom vytvoriť modernú metropolu, kde je všetko dostupné peši, bicyklom a komfortnou hromadnou dopravou. Ďalšou prioritou je rozvoj mesta ako riadený proces s výraznou podporou výstavby objektov a priestorov slúžiacich na voľný čas a oddych. Základom je pritom ohľad na životné prostredie.

V rámci svojho programu sa chce 38-ročný Lesňák opierať o viacerých spolupracovníkov. V oblasti dopravy je to Pavel Titl, pri rozvoji mesta Michal Burák, vo sfére životného prostredia Michal Kravčík, v oblasti smart riešení Marek Antal, v školstve Jozef Ondáš, v sociálnej oblasti Peter Gombita či Radoslav Dráb.

Podpora starostov

„Veľmi si vážim podporu susedov – starostov z ďalších mestských častí – Staré mesto, Vyšné Opátske, Šaca, Džungľa, Lorinčík, Myslava, Poľov. Ale ešte viac oceňujem ich spoluprácu na našej spoločnej kapitole Mesto a mestské časti, ktorá v konečnom výsledku prinesie systémové, spravodlivé a politicky nezávislé prerozdeľovanie finančných zdrojov mesta,“ uviedol Lesňák.Celkovú volebnú kampaň odhadol na 80.000 eur, do ktorej prispeje na začiatku čiastkou 10.000 eur.* „Potom uvidíme, ako sa budú vyvíjať jednotlivé dary, prípadne príspevky ľudí,“* povedal s tým, že jeho tím sa nechce upísať developerským spoločnostiam a iným lobistickým skupinám.

Zatiaľ štyria

„Nechceme napĺňať programy politických strán a hnutí, ale vyslovene chceme to mesto ponúknuť ľuďom, tak, aby sa na riadení mesta podieľali osobnosti mesta, prípadne ľudia, ktorí majú záujem o veci verejné,“ povedal. Kandidatúru na primátora Košíc ohlásili už aj predseda mimoparlamentnej strany Šanca Viliam Novotný, nezávislý mestský a krajský poslanec Jaroslav Polaček, ktorý kandiduje s podporou strán SaS, OĽaNO, Sme rodina, KDH a NOVA, a nezávislý mestský poslanec Miroslav Špak.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM