Lenka Fedorová Rôzne

Milovníci dobrého jedla: Polievkový festival v Košiciach!

Polievka je základ, hovorievali naši starí rodičia. A práve tomuto jedlu vzdajú hold aj na kulinárskom festivale v metropole východu.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci dobrého jedla: Polievkový festival v Košiciach!
Zdroj: Dnes24.sk

Leto je už pomaly na konci a jeseň klope na dvere. A s ňou aj zaujímavý festival, ktorého hlavnou myšlienkou je prezentovať jedinečnú kultúru a etnickú rôznorodosť a odstrániť bariéry medzi majoritou a minoritou rôznych komunít, menšín či národností prostredníctvom dobrého jedla.

Polievka spája ľudí

Krása spočíva v rozmanitosti a svoje o tom vedia aj organizátori Polievkového festivalu. Prostredníctvom obľúbeného slovenského jedla chcú spojiť rôzne kultúry a komunity a vytvoriť tak jedinečnú atmosféru pri miske obľúbenej polievky.

Podľa nich spája polievka ľudí od počiatkov svojej existencie v rôznych kultúrach. Jej príprava nie je finančne náročná, ľahko sa pripravuje a o to ľahšie sa s ňou delí. Okrem toho ide na Slovensku o veľmi obľúbené jedlo.

Súťaž o zlatú lyžicu festivalu

„Polievkáči, ktorí prinesú svoju polievku ochutnať košickému publiku, budú rozdelení do dvoch skupín. Prvá skupina tvorená rôznorodými komunitami zo záujmových, národnostných a iných minorít, bude o priazeň návštevníkov súperiť v súťaži o najlepšiu polievku festivalu a jedna z komunít získa Zlatú lyžicu festivalu. Druhá skupina bude pozostávať z nesúťažných tímov partnerov, ktorí podporujú festival a jeho základné myšlienky,“ informujú o festivale organizátori.

Polievkáč sa už tradične uskutoční druhú októbrovú sobotu 8. októbra 2016 v areáli Kulturparku od 14:00 hodiny. Okrem gurmánskeho pôžitku budú môcť účastníci zvýrazniť jeho multikultúrnu atmosféru aj oblečením, hudobným vystúpením alebo originálnou výzdobou stánku. Záujemcovia sa ešte stále môžu do súťaže prihlásiť na webovej stránke K13.

Foto: Ilustračné

Zdroj. K13

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM