Eva Mikulová Správy

Mimoriadne mestské zastupiteľstvo sa koná za prísnych opatrení, každému zmerajú teplotu

V štvrtok 26. marca sa vo veľkej zasadačke Magistrátu mesta Košice o 9.00 hod. koná neplánované, mimoriadne rokovanie Mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne mestské zastupiteľstvo sa koná za prísnych opatrení, každému zmerajú teplotu
Zdroj: Mesto Košice

Pri príprave rokovania zobralo vedenie mesta do úvahy všetky odporúčania a pripomienky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach.

Na mimoriadnom zastupiteľstve sa bude rokovať o opatreniach, ktoré by mali znížiť riziko nákazy koronavírusom.

RÚVZ zároveň odporučilo vedeniu mesta, aby zastupiteľstvo trvalo maximálne 45 minút a ešte pred účasťou na zastupiteľstve bola každému účastníkovi rokovania vrátane verejnosti zmeraná teplota.

V prípade jej zvýšenia nebude nikomu umožnené, aby sa zúčastnil rokovania.

Poslanci, starostovia, zástupcovia mestských podnikov, médiá a verejnosť môžu prísť na magistrát výlučne cez hlavný vchod v čase medzi 8.30 – 9.00 hod.

Bočný chod od parkoviska bude uzavretý a nebude ho možné využiť. Celková kapacita rokovacej sály je pripravená pre maximálne 100 ľudí v prípade, ak sa zúčastnia všetci pozvaní a zároveň tam príde až 30 občanov z radov verejnosti.

Respirátory pre starších

Všetci prítomní poslanci nad 50 rokov dostanú po vstupe do budovy respirátory, aby ich mohli používať na rokovaní zastupiteľstva.

Pre všetkých poslancov platí povinnosť rovnako ako pre ďalších ľudí v sále mať po celý čas rokovania na tvári rúško alebo respirátor a na rukách ochranné gumené rukavice. Tie každý obdrží po príchode do budovy.

Občania, ktorí sa chcú zúčastniť rokovania zastupiteľstva, môžu prísť len hlavným vchodom medzi 8,30 a 9,00 hodinou.

Po tomto čase nebude nikomu z nich umožnený vstup do budovy magistrátu. Ten je pre každého občana povolený len s rúškom, respirátorom alebo inou vhodnou zdravotnou pomôckou slúžiacou na ochranu tváre.

Pred vstupom do budovy sa každý občan musí oboznámiť vo vestibule budovy s poučením o tom, že neboli v úzkom kontakte s osobami, ktoré boli alebo mohli byť v kontakte s pravdepodobným alebo potvrdeným prípadom ochorenia COVID – 19.

Takisto nesmie mať žiadne známe klinické príznaky ochorenia vyvolaného koronavírusom a nebol mu nariadený lekársky dohľad alebo karanténa ako protiepidemio­logické karanténne opatrenie.

Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM