Správy

Mimoriadne vlaky z Čopu už nepôjdu do Košíc. Utečencov chcú smerovať do Michaloviec

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upravuje od piatka (8. 4.) vedenie mimoriadnych vlakov z Čopu do Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne vlaky z Čopu už nepôjdu do Košíc. Utečencov chcú smerovať do Michaloviec
Zdroj: www.zssk.sk

Chce tak lepšie organizovať ľudí, ktorí utekajú z Ukrajiny, smerom do veľkokapacitného strediska v Michalovciach. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Len do Čiernej nad Tisou

Po novom budú vlaky slúžiace na prepravu obyvateľov z Ukrajiny vypravované iba v úseku zo stanice Čop do stanice Čierna nad Tisou a späť.

Osobný vlak, ktorý vyráža z Čiernej nad Tisou o 7.00 h, by mal prísť do Čopu o 7.40 h. Vlak v opačnom smere s odchodom z Čopu o 10.35 h by mal doraziť do Čiernej nad Tisou o 11.46 h. Regionálny rýchlik, ktorý štartuje v Čope o 15.50 h, by mal do Čiernej nad Tisou prísť o 16.49 h. V opačnom smere vyráža z Čiernej nad Tisou o 13.14 h a do Čopu má plánovaný príchod o 13.51 h.

Kováč priblížil, že Ukrajinci môžu na bezpečnú prepravu využiť vlaky ZSSK, ak sa preukážu platným cestovným pasom, občianskym preukazom alebo deklaráciou, že ide o občana Ukrajiny. „Pre bezplatnú prepravu je potrebné ´vyzdvihnúť´ si podľa stanovených podmienok bezplatný cestovný doklad v pokladnici, v krajnom prípade u sprevádzajúceho personálu vo vlaku na základe predloženia platného ukrajinského cestovného pasu, občianskeho preukazu alebo deklarácie, že ide o občana Ukrajiny,“ spresnil.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM