Alexandra Kolínská Krimi

Miňo (30) to skúšal na dôchodkyňu (70) viackrát: Takmer ju pripravil o byt lacným trikom, no Košičanka s ním vypiekla!

Podvodníci svoju prefíkanosť čoraz častejšie používajú na dôchodcov. Podľa polície sa Milan (30) pokúšal pripraviť dôchodkyňu o byt. Dôchodkyňa sa ale nedala a nachystala na neho parádnu pascu.

Ilustračný obrázok k článku Miňo (30) to skúšal na dôchodkyňu (70) viackrát: Takmer ju pripravil o byt lacným trikom, no Košičanka s ním vypiekla!
Foto: Stanislav Černák

Košickí policajti zadržali a obvinili Milana (30) z okresu Košice-okolie zo zločinu podvodu v štádiu pokusu. „Obvinený sa v pondelok a utorok opakovane stretol so dôchodkyňou (70) z Košíc, aby ju podvodným spôsobom pripravil o byt. Prvý krát ju navštívil pod zámienkou, že prostredníctvom financií získaných z Európskej únie pre dôchodcov vo veku nad 70 rokov jej chce odovzdať poukaz v hodnote 50 eur,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Ako nás ďalej informoval, Milan jej ponúkal vybavenie sociálnej dávky vo výške 90 eur mesačne a taktiež získanie sociálneho bytu, aby mohla potom predať svoj byt. „Pri druhej návšteve u nej v byte jej najprv odovzdal bankovku o nominálnej hodnote 50 eur a dal jej podpísať tri listiny, pričom od nej žiadal, aby s ním išla k notárovi podpísať ďalšie listiny, ako aj generálne plnomocenstvo na prevod vlastníctva k jej bytu. Keď s ním dôchodkyňa odmietla ísť k notárovi, obvinený si vypýtal späť peniaze a povedal, že jej na ďalší deň prinesie poukaz na sumu 50 eur,“ povedal Szabó.

„Dôchodkyňa sa zľakla a zavolala na tiesňovú linku 158. Obvinený svoje šťastie skúsil ešte v ten istý deň, keď sa k dôchodkyni vrátil domov s tým, aby mu podpísala tieto listiny. Netušil, že už po ňom policajti pátrajú a tak ho „načapali“ priamo v byte u dôchodkyne, kde ho aj z listinami zaistili,“ dodal. Obvineného umiestnili v cele policajného zaistenia. Svojím konaním v prípade dokonania celého skutku prepisu vlastníckeho práva k bytu, by dôchodkyni spôsobil škodu za cca. 45 000 eur. Za tento skutok mu v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM