Eva Mikulová Rôzne

FOTO: Mladá Lucia sa stala 500-tisícou cestujúcou z košického letiska v tomto roku

Na košickom letisku v stredu 21. novembra vybavili už 500-tisíceho pasažiera. Jubilejnou cestujúcou sa stala Lucia Mattová z Košíc, ktorá odlietala spoločnosťou Eurowings do Dusseldorfu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mladá Lucia sa stala 500-tisícou cestujúcou z košického letiska v tomto roku
9
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Košičanka Lucia Mattová už roky žije a pracuje vo Švajčiarsku. Do Košíc prišla navštíviť svojich rodičov a taktiež osláviť svoje 30. narodeniny. A to ešte netušila, že šťastnou náhodou sa stane i 500 tisícovou cestujúcou, ktorú v tomto roku vypravili z košického letiska.

Darček k narodeninám

Lucia Mattová odlietala v stredu 21. novembra popoludní pravidelnou linkou Košice – Dusseldorf na palube spoločnosti Eurowings a to, že sa stala jubilejnou cestujúcou ju veľmi potešilo. Od letiska Košice dostala kyticu a kredit v hodnote 500 eur na nákup letenky podľa vlastného výberu do viac ako 500 destinácií s odletom z Košíc. „Veľmi ma to potešilo, lebo som ešte nič nevyhrala. Cenu určite využijem na let do nejakej zaujímavej destinácie. Lietam totiž často a rada.“

Celé popoludnie sa na košickom letisku nieslo v znamení osláv a slávnostnú atmosféru mohli pocítiť nielen cestujúci, ale všetci ktorí svojich blízkych na letisku vyprevádzali alebo vítali. Sprievodným programom a občerstvením a nechýbala ani torta, sa letisko Košice symbolicky poďakovalo každému jednému cestujúcemu, ktorý si za miesto odletu alebo príletu vybral práve Košice. Cestujúci si mali možnosť vyžrebovať jednu z 500 výhier, z čoho 5 výhier boli spiatočné letenky pre 2 osoby do nemeckého Mníchova.

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice povedal: „Som veľmi hrdý, že už teraz v novembri môžeme na našom letisku privítať 500-tisíceho cestujúceho.“

S neustále rastúcim dopytom po charterových letoch sa zvýšil aj celkový počet vybavených cestujúcich na letisku. Okrem rastúceho dopytu po charterových letoch však k dosiahnutiu vytúženého míľnika 500 tisíc cestujúcich výrazne prispeli aj pravidelné linky a zvýšený dopyt o leteckú dopravu.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM