Alexandra Kolínská Krimi

Mladíci olúpili invalidného dôchodcu priamo na posteli: Hlavný aktér skončil v rukách polície do 15 minút!

Košickí muži zákona sa vyznamenali. Podľa slov polície Július (17) s chlapcom (13) vnikli do domu, kde olúpili invalidného dôchodcu, ležiaceho na posteli. Staršieho aktéra polícia zadržala do 15 minút.

Ilustračný obrázok k článku Mladíci olúpili invalidného dôchodcu priamo na posteli: Hlavný aktér skončil v rukách polície do 15 minút!
Zdroj: TASR

Muži zákona v Košiciach-okolie obvinili Júliusa (17) z Čane zo zločinu lúpeže a zo zločinu porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva. „Obvinený je doposiaľ 6-krát súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť. Július v utorok v ranných hodinách v rodinnom dome v obci Geča (okr. Košice-okolie) spoločne s chlapcom (13) lúpežne prepadli muža (61), ktorý ležal na posteli,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Ako ďalej informuje, obaja vošli do rodinného domu tým spôsobom, že kameňom rozbili sklenenú výplň na vchodových dverách, zvnútra otvorili kľučku dverí a vošli do izby domu, kde ležal poškodený muž. „Tohto obvinený Július na posteli prevalil násilím a spod neho ukradol mobilný telefón a následne zo stolíka ukradol 18 eur. Súčasne jeho 13-ročný komplic prehľadal príručnú kapsičku, z ktorej ukradol mobilný telefón. K zraneniu poškodeného muža nedošlo, krádežou vecí a poškodením zariadenia mu spôsobili škodu 455 eur. Polícii túto udalosť oznámil kamarát poškodeného muža,“ povedala Mésarová.

„Policajná hliadka v Čani, ktorá bola vyslaná oznámenie preveriť, podozrivého Júliusa vypátrala a zadržala v priebehu 15 minút. Július bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie,“ dodala. Za tieto skutky mu hrozí pobyt za mrežami až na 12 rokov, v prípade mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Vzhľadom na to, že jeho komplic má 13 rokov a ide o osobu, ktorá pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedná, trestné stíhanie je neprípustné. Polícia v tejto súvislosti preveruje trestnoprávnu zodpovednosť rodičov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM