Webnoviny - Krimi

Mladík poprel brutálnu vraždu priateľky

Okresný súd Košice I začal pojednávať prípad brutálnej vraždy 16-ročnej Martiny z augusta 2010, z ktorej je obžalovaný Roman M. (19) z Košíc.

(WEBNOVINY) – Vypočul obžalovaného, viacerých svedkov, znalcov zo súdneho lekárstva, psychiatrie a sexuológie. Krajská prokuratúra v Košiciach kladie Romanovi M. za vinu, že svoju priateľku napadol v lesoparku nad košickým sídliskom Dargovských hrdinov.

Motívom mala byť jej údajná nevera. Podľa obžaloby ju dobodal nezisteným nožom z dĺžkou čepele od 14 do 20 centimetrov. Najsilnejšie bodnutia prenikli do vnútorných orgánov. Prokuratúra tvrdí, že potom dievča nechal v krovinatom lesnom poraste, kde vykrvácalo.

Roman M. svoju výpoveď na súde čítal z pripraveného papiera. Opísal, že v inkriminovaný deň popíjali on, Martina a ďalší rovesníci na ihrisku v areáli základnej školy. Priznal, že s priateľkou sa hádal, dal jej facky a sexuálne ju ponižoval pred partiou, keď jeden z kamarátov začal rozprávať, že mu bola neverná v čase, keď on bol vo väzení za lúpež. Tvrdil ale, že neskôr sa dievčaťu ospravedlnil a keď zostali sami dvaja, udobrili sa.

„Dodnes ma to mrzí, že som ju ponížil pred ostatnými. Prehnal som to. Ale večer som sa ju snažil udobriť. Normálne sme sa rozlúčili a išiel som domov. Kam išla ona, neviem,“ povedal. Súd vypočul aj dvoch mladíkov, z ktorými sa Roman M. stretol deň po vražde a navštívil s nimi niekoľko podnikov. Obaja vypovedali, že obžalovaný im povedal, že svoju partnerku usmrtil. „Povedal mi, že Martina musela zomrieť,“ tvrdil jeden zo svedkov.

Znalkyňa zo súdneho lekárstva skonštatovala, že na tele zavraždenej našla 14 bodných a 36 rezných poranení. Z niektorých usúdila, že obeť sa pred útočníkom snažila utiecť a bránila sa zdvihnutými rukami. Znalec z psychológie povedal, že u obžalovaného zistil tendenciu ku klamaniu a účelovému skresľovaniu skutočnosti. Podľa znalca z psychológie sú u Roman M. výrazné egoistické črty, nezáujem o city druhých a bezohľadnosť k uznávaným spoločenským normám. „

Vyšetrenia jednoznačne svedčia o poruche koordinácie sexuálnych mechanizmov a sexuálnej motivácie. Je prítomná sexuálna deviácia v podobe sexuálnej agresivity, ktorá je nebezpečná pre spoločnosť,“ zhrnula závery svojho skúmania znalkyňa z odvetvia sexuológie.

Pojednávanie bude pokračovať 27. júna. Súd predvolá viacerých príslušníkov policajného zboru, ktorí na prípade pracovali.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM