Lenka Fedorová Rôzne Správy

Modernizácia električkových tratí: Pripravte sa na zmeny v košickej MHD

Košice majú pred sebou ďalšiu etapu modernizácie električkových tratí. Ani tentokrát sa rekonštrukcia nezaobíde bez zmeny v spojoch MHD.

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia električkových tratí: Pripravte sa na zmeny v košickej MHD
Zdroj: TASR

Ak je jazda električkou či autobusom vašou každodennou rutinou, mali by ste zbystriť pozornosť. Príprava na modernizáciu električkových tratí si vyžiada obmedzenie viacerých spojov.

„Z dôvodu príprav na projekt Modernizácia električkových tratí sa od utorka 22. novembra 2016 od 08:00 hod. mení doprava. Týka sa to liniek 7, R4, R7, 12, 19, 22 a N1, pre ktoré budú vydané nové cestovné poriadky,“ informovala Michaela Karaffová z DPMK.

Ako ďalej uviedla, o ďalších zmenách v doprave bude dopravný podnik pravidelne informovať na LCD monitoroch vo vozidlách MHD i na webovej stránke podniku.

Plánovaných obmedzení sa dotknú aj autobusové linky po uliciach B. Němcovej a Zimnej, ktoré budú odklonené nasledovne:

  • Autobusová linka 12 bude premávať obojsmerne po Watsonovej ulici, kde zastaví na zastávke Obchodná akadémia. Na zastávke Technická univerzita nebude zastavovať.
  • Autobusové linky 19 a 22 budú premávať obojsmerne po uliciach Letná a Komenského, kde zastavia na zastávkach Technická univerzita a Poliklinika Sever. Na zastávke Zimná nebudú zastavovať.
  • Nočná autobusová linka N1 bude premávať po Watsonovej ulici, kde zastaví na zastávke Obchodná akadémia. Na zastávke Technická univerzita nebude zastavovať.

Okrem plánovaných obmedzení v doprave však netreba zabúdať ani na tie prebiehajúce. Pozor si dávajte pri Auparku, kde aktuálne prebieha realizácia protismerného prúdu a v úseku od reštaurácie Baránok až po hranicu Košice-okolie, ktorá by mala potrvať do 16. decembra tohto roku.

Titulné foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM