Monika Vengrínová Rôzne

Módna blogerka z východu: Dámy a páni, toto vám pri obliekaní radím!

Má 21, študuje marketing a má skutočne zaujímavú záľubu. Rada sa pochváli tým, čo má na sebe a inšpiruje druhých. Pojem módna blogerka je pre ňu všetkým a zároveň ničím. V čom sa líšia východniarky od západniarok? Čo je aktuálne in? Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Módna blogerka z východu: Dámy a páni, toto vám pri obliekaní radím!
Zdroj: Dnes24.sk

Frederika Kovalčíková alias Bobinka Lastrange je rodená východniarka. Má 21 rokov a na univerzite v Trnave študuje marketing, ktorému sa chce po skončení školy naplno venovať. Jej najväčšou vášňou je, podľa jej vlastných slov, event marketing. Ak má nejaký voľný čas, rada fotí a píše na svoj módny blog bobinkal.blog­spot.sk.

Východniarky vs. západniarky

Ako sme už uviedli, Frederika je východniarka študujúca na západe našej krajiny. Čím sa teda podľa nej ako veľkej milovníčky módy líšia čo sa tejto oblasti týka východniarky od západniarok? „Ničím. Trnava je mesto plné študentov, ktorí sú často zo stredného či východného Slovenska. Nerozlišujem ľudí v obliekaní podľa toho odkiaľ pochádzajú a myslím, že sa to ani nedá. Rozdiel badám možno len v tom, že v škole, v ktorej študujem, je veľa kreatívnych ľudí a vidieť to aj na ich obliekaní. Neraz stretnem dobre oblečenú študentku či študenta,“ konštatuje Frederika.

Prečo sa obmedzovať trendmi?

Ak by mala poradiť dámam, čo je momentálne in, na toto má Frederika celkom jednoznačnú odpoveď. „V pondelok je „in“ športovať a zhadzovať všetky kilá. V utorok je „in“ mať poriadne veľký a pevný zadok ako americké ikony a v stredu zasa úplne niečo iné a diametrálne odlišné. Ženy, slečny, dámy, páni, všetci, obliekajte si to, v čom sa cítite dobre,“ radí mladá módna blogerka.

Ak budú podľa nej dámy pôsobiť sebavedomo, s úsmevom a budú sa páčiť sami sebe, nezáleží na tom, či budú v puzdrovej sukni s crop topom a profesionálne nalíčené, alebo budú mať jednoduché nohavice, košieľku a dobre padnúcu bundu. „Vyberajte si oblečenie, ktoré vám padne ako uliate,“ prízvukuje Frederika, podľa ktorej žena dokáže pôsobiť veselo a hravo aj v nesmrteľnej čiernej. „Tak prečo sa obmedzovať najnovšími trendmi? Ak chce žena byť krásna, musí sa tak aj naozaj cítiť.“

Pozor: Toto je absolútne faux-pas!

Je jedna vec vo svete módy, ktorú Frederika však v žiadnom prípade neakceptuje. Sú to lepky na podrážke topánky. „Táto malinká lepka ma vie totálne znechutiť a nech je človek akokoľvek dobre vyzerajúci, pekne oblečený, stráca u mňa všetky body. Niekedy mám sto chutí ísť za človekom a naozaj slušne mu povedať, že by ich mal dať dole a že tam nepatria,“ vraví mladá východniarka s úsmevom a s vierou, že raz bude ľudstvo navždy zbavené nálepiek na podrážkach.

Na záver ešte pár riadkov, ktoré zaiste zaujmú mnohé dámy. Tu je Frederikina odpoveď na to, že ak by sme si túto jeseň mali kúpiť len jednu vec, čo by to rozhodne malo byť.

„Naozaj iba jednu vec? Jednu jedinú a žiadnu inú? Tak teda, povedzme si, že krásny kašmírový kabát už v našej skrini je, taktiež členkové topánky a obrovský bavlnený šál. Určite to budú kožené rukavice, ktoré sú mojou láskou. Ideálne vysoké, ktoré siahajú až po lakeť. Priľnú krásne na ruku, sú elegantné a na chladné, ale nie mrazivé počasie, sú ideálne,“ odporučila na záver Frederika.

foto: archív Frederika Kovalčíková

Módna blogerka z východu a jej módne kreácie
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM