Alexandra Kolínská Krimi

Mojsejová opäť v rukách mužov zákona: Prokuratúra si myslí, že chcela újsť za hranice!

Nie je tak dávno, čo Eleonóru Mojsejovú prepustili z väzby. Podnikateľka má tentokrát na krku obvinenie Versačeho. Ten ju obvinil z nevrátenia požičaných peňazí. Mojsejová obvinenie odmieta..

Ilustračný obrázok k článku Mojsejová opäť v rukách mužov zákona: Prokuratúra si myslí, že chcela újsť za hranice!
Zdroj: TASR

Známej košickej podnikateľke Eleonóre M., ktorá je obvinená z daňových podvodov, hrozí opäť pobyt za mrežami. Krajská prokuratúra v Košiciach v stredu podala návrh na jej vzatie do väzby, pričom polícia ju zadržala ešte v pondelok. Potvrdil to hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

Dôvodom žiadosti sú informácie o tom, že podnikateľka chce vycestovať do zahraničia. „My sme z toho vyvodili záver, že chce ujsť pred trestným stíhaním, pričom jej hrozí vysoký trest. Tvrdíme, že ide o dôvody útekovej väzby, a preto sme dali návrh na jej vzatie do väzby,“ vysvetlil Filičko. O žiadosti rozhodne sudca Okresného súdu Košice I.

Mediálne známa podnikateľka je obvinená v kauze daňových podvodov za takmer sedem miliónov eur. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania už bola vo väzbe 13 mesiacov, prepustili ju z nej 3. októbra tohto roku. Prokuratúra pritom neúspešne žiadala súd o ďalšie predĺženie väzby.

Na Okresnom súde Košice I sa v novembri pojednávalo s košickou podnikateľkou Eleonórou Mojsejovou, ktorá je obžalovaná z obzvlášť závažného podvodu. Podnikateľka sa súdi s Versačem o vyše 25 miliónov. Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM