Správy

Moldavčania sa opäť toto leto neokúpu. Kúpalisko je niekoľko rokov zatvorené

Hlavným dôvodom, prečo je mimo prevádzky aj túto sezónu, je vysoká stratovosť tohto zariadenia. Mesto od rekonštrukcie upustilo. Naposledy bolo otvorené v roku 2017.

Ilustračný obrázok k článku Moldavčania sa opäť toto leto neokúpu. Kúpalisko je niekoľko rokov zatvorené
4
Galéria
Zdroj: mesto Moldava nad Bodvou

„Kúpalisko malo priemerné náklady približne 20.000 eur ročne a príjem okolo 5000 eur. Každý rok tak vyprodukovalo stratu okolo 15.000 eur. Ak boli potrebné nejaké opravy alebo investície, tak strata bola ešte vyššia,“ uviedla Jana Kovácsová z Mestského úradu v Moldave nad Bodvou s tým, že napríklad v roku 2016 stála oprava bazéna 30.000 eur.

Ďalšími dôvodmi je podľa jej slov nerentabilnosť investícií vzhľadom na sezónnosť a nepredvídateľnosť počasia, ale aj konkurenčná a kvalitnejšia ponuka týchto služieb v blízkom okolí.

Na rekonštrukciu nemajú

„Mesto plánovalo rekonštrukciu, ale po vyhodnotení predbežných ponúk od tohto zámeru upustilo. Odhadované náklady na rekonštrukciu oboch bazénov, revíziu a opravu elektrických rozvodov pre požadovaný ohrev vody by vyšli približne na 500.000 eur, čo je čiastka, ktorú si mesto zo svojho rozpočtu dovoliť nemôže,“ dodala Kovácsová.

Kúpalisko v Moldave nad Bodvou v minulosti ponúkalo okrem dvoch bazénov šatne s hygienickým zariadením, bufet, zabudované hracie prvky pre deti a na športovanie a mobiliár.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM