Miroslav Pomajdík Správy

Most zvažuje nepodporiť kandidátov SDKÚ a KDH na župana: Vydierať sa nenecháme!

Politické strany finišujú svoje vzájomné rokovania ohľadne volieb do VÚC. V boji o kreslo predsedu Košického samosprávneho kraja nasadila pravica dvoch kandidátov. SDKÚ-DS navrhlo Martina Pada a KDH Máriu Sabolovú. Strana Most-Híd nepodporí asi žiadneho z nich.

Ilustračný obrázok k článku Most zvažuje nepodporiť kandidátov SDKÚ a KDH na župana: Vydierať sa nenecháme!
Zdroj: TASR

Kandidátov SDKÚ-DS a KDH strana Most-Híd nepodporí

Most-Híd tak učiní kvôli viacerým faktorom. Šéf tejto strany v Košickom kraji Elemér Jakab si myslí, že navrhnutí kandidáti oboch strán nemajú šancu na úspech. Podľa jeho slov, učinia tak aj preto, lebo zo strany SDKÚ-DS došlo v Košickom kraji k vydieraniu Mostu-Híd. Podľa Jakaba SDKU-DS žiadalo podporu pre Pada, ak ju nedostane, nebude dohoda ani o poslancoch krajského zastupiteľstva. „Vydierať sa nenecháme," zdôraznil Jakab. On sám však stále verí, že pravica postaví spoločného kandidáta na predsedu košického VÚC.

Podpora pre kandidáta SMK Istvána Zachariáša

Zatiaľ sú však rozhodnutí podporiť kandidáta SMK Istvána Zachariáša, no nič nie je ešte uzavreté. „Máme vážne rokovania, ale nič nie je zatiaľ dohodnuté,„ povedal Jakab. Ak sa im nepodarí uzavrieť výhodnú dohodu, tak nevylučujú, že do volieb do košického VÚC pôjdu aj sami. „Vlastného kandidáta na predsedu však neplánujeme postaviť,“ doplnil Jakab. Most-Híd rokuje so všetkými relevantnými stranami v kraji a nedá sa nateraz vylúčiť aj ich prípadná podpora terajšiemu županovi a kandidátovi SMERU-SD Zdenkovi Trebuľovi. A

Voľby do orgánov samosprávnych krajov (VÚC) sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 9. novembra. V tých krajoch, kde ani jeden z kandidátov na predsedu nezíska absolútnu väčšinu odovzdaných hlasov, bude druhé kolo volieb. Malo by sa konať v sobotu 23. novembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM