Lenka Fedorová Rôzne

Motorkári sa spojili s charitou: Na spanilej jazde budú pomáhať slabším

Myšlienku spojenia tvrdých chlapov a ľudských činov priniesla nezisková organizácia, ktorá sa rozhodla takýmto štýlom podporiť jedincov, ktorí to potrebujú. Spanilú jazdu odštartujú už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Motorkári sa spojili s charitou: Na spanilej jazde budú pomáhať slabším
Zdroj: TASR

Nadácia World charity road (Svetová charitatívna cesta) predstavila v Košiciach projekt dobrovoľnej charitatívnej pomoci v podobe dodania základných trvanlivých potravín, oblečenia, drogistických výrobkov a doplnkov výživy. Potrebnú pomoc budú v spolupráci s Občianskym združením Podaj ďalej dvakrát mesačne doručovať motorkári na celom území Slovenska ľuďom, ktorí to potrebujú.

Motorkári budú pomáhať slabším

Podľa zakladateľa Miroslava Hrušku, sa rozhodli podporiť projekt či rodiny, ktoré potrebujú potravinovú pomoc tým, že budú ako silní motorkári pomáhať slabým rodinám. „Pravidelne, prvé a tretie soboty budeme mať charitatívne spanilé jazdy na celom území Slovenskej republiky. Začíname na východe a vyzývame všetkých motorkárov aj nemotorkárov, aby podporili túto myšlienku a zapojili sa do projektu,“ uviedol zakladateľ projektu World charity road Miroslav Hruška.

Charitatívna spanilá jazda odštartuje premiéru 7. mája 2016 o 9:30 hod. z Budovateľskej ulice v Prešove, spred sídla uvedenej nadácie.

Pomoc viacerým rodinám

„Motorkári doručia základnú pomoc babičke, ktorá zostala sama s malým vnukom a rodičia o dieťa nejaviac záujem. Odtiaľ sa kolóna motoriek s charitatívnou pomocou presunie do Vranova nad Topľou, kde nadácia obdaruje 13-ročného Patrika so svalovou dystrofiou“ vysvetlil člen správnej rady World charity road Michal Farkašovský.

Treťou zástavkou bude podľa Farkašovského Detský domov v Sečovciach a motorkári svoju prvú spanilú jazdu ukončia v Košiciach u týranej matky so štyrmi deťmi. Kolónu motoriek bude vždy sprevádzať dodávka, do ktorej budú môcť ľudia priniesť potravinovú pomoc.

„Bude nám cťou pomáhať aj ďalším rodinám. Ich príbehy chytili za srdce aj motorkárov, ktorí často bývajú drsní chlapi. Preto budeme v ich mene vďační za akýkoľvek príspevok, či je to liter oleja, alebo kilo múky,“ povedal na záver Hruška.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM