Rôzne

MŠ Oštepová v Košiciach slávnostne otvorila vynovené priestory: Jej kapacita stúpla

Materská škola na Oštepovej ulici v košickej mestskej časti Juh sa rozšírila o dve triedy, ktoré vznikli po rekonštrukcii doteraz nevyužívaných pavilónov.

Ilustračný obrázok k článku MŠ Oštepová v Košiciach slávnostne otvorila vynovené priestory: Jej kapacita stúpla
Zdroj: Facebook.com/Košice – Mesto Košice

Prvýkrát v jej histórii ju navštevuje trojciferný počet detí. Celková kapacita sa z doterajších 80 zvýšila na 124. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke. Vynovené priestory slávnostne otvorili v stredu (18. 10.).

Vybudovanie nových tried, ako aj ďalšie stavebné práce súvisiace napríklad so znížením energetickej náročnosti budovy či úpravou kuchyne stáli 1,85 milióna eur. Práce trvali jeden rok. „Finančné prostriedky na stavebné práce išli z eurofondov, rekonštrukciu spolufinancovalo z vlastných zdrojov aj mesto Košice,“ uvádza magistrát.

V novovzniknutých triedach a kuchyni kompletne vymenili rozvody zdravotechniky, ústredného kúrenia a elektroinštalácie. Nová je aj fasáda, podlahy či zelené strechy. Doplnili tiež interiérové vybavenie do novovytvorených priestorov a kuchyne, ktorá prešla kompletnou obnovou.

„Vďaka zelenej streche, zatepleniu a výmene okien sme výrazne znížili energetickú náročnosť budovy. Zvýšená kapacita škôlky bola naplnená takmer okamžite,“ povedala riaditeľka MŠ Jana Džuberová.

Deti môžu tiež využívať vynovený školský dvor vrátane detského ihriska.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM